Президент надав Залужному та Буданову звання Героя України

Глава держави Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Пол це пише Рубрика з посиланням на указ 61 на сайті Президента України.

Залужний

"За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Залужному Валерію Федоровичу – генералу", – йдеться в документі.

Фото: ОПУ

Буданов

Що стосується Буданова, то найвищу нагороду він отримав "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові".

"Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Буданову Кирилу Олексійовичу – генерал-лейтенанту", –додаєтьсяв указі.

Фото: ОПУ

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

Президент України Володимир Зеленський також вручив ордени "Золота Зірка" військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, та родинам полеглих воїнів, удостоєних найвищого звання посмертно, а також відзнаки "Хрест бойових заслуг".

"Сьогодні відзначаємо державними нагородами та званням Героя України воїнів, які разом з усіма, хто став на захист нашої держави та українського життя, визначають долю України. Україна вже змогла зупинити Росію. Україна навчилася захищати своє саме так, як потрібно, щоб перемагати", – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський акцентував, що Україна ніколи не хотіла цієї війни, але, коли Росія прийшла знищити нашу державу й нашу незалежність, українці не побоялися стати на її захист і своєю сміливістю надихнули весь світ.

"Ми всі пишаємося кожним українським воїном! Україна завжди буде вдячна кожному своєму солдату, сержанту, офіцеру й генералу, які зробили все, щоб Україна жила. Україна завжди пам'ятатиме всіх своїх людей, які віддали життя в боротьбі заради нашої незалежності", – сказав Президент.

Що відомо про звільнення Залужного

"Рішення обумовлене необхідністю переглянути тактику дій, яка не забезпечила в повному обсязі належного результату торік, не допустити стагнації по лінії фронту, яка негативно впливає на суспільні настрої, знайти нові функціональні та високотехнологічні рішення, які даватимуть змогу утримати й розвинути ініціативу, а також важливістю запустити процес реформування управлінських принципів в армії", – наголосив посадовець.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для відбудови: на Київщині для ВПО відкрили третю чергу “Містечка Хансена”

Для внутрішньо переміщених осіб, які втратили житло через збройну агресію росії, в  Тарасівці Київської області… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Зеленський у Харкові відвідав поранених українських бійців та відзначив державними нагородами воїнів 92-ї ОШБр

Президент України Володимир Зеленський у Харкові відвідав у госпіталі поранених захисників. Також глава держави відзначив… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

ДПСУ: на кордоні з Польщею в чотирьох пунктах пропуску – черги

Державна прикордонна служба України повідомляє, що в пунктах пропуску на кордоні з Польщею "Шегині", "Краковець",… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Столичні студенти створили захисникам шеврони з мотивами вишиванки Грінченка

Для українських воїнів студенти Київського університету імені Бориса Грінченка створили шеврони з мотивом вишиванки Бориса… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Донеччині російські загарбники обстріляли Михайлівку – п’ятеро поранених

У Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу села Михайлівка поранено п’ятеро людей. Під ворожим ударом опинилась… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Економіка України цьогоріч може зрости на 3%, – британська розвідка

Після двох років російського вторгнення економіка України залишається стійкою, а цьогоріч може відбутися економічне зростання… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.