fbpx
Сьогодні
13:11 09 Лют 2024

Ігнат розповів, що у рф фіксують перельоти різних літаків, у повітрі не лише МіГ- 31К

Фото: ПС ЗСУ

У російській федерації зафіксовані перельоти різних типів літаків. Зокрема, тривала повітряна тривога в Україні могла бути пов'язана з дозаправкою МіГ-31К, який є носієм ракет "Кинджал".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Була імовірність, що могла бути дозаправка в повітрі. Так як спостерігалися паливозаправники в даному регіоні. Тому не варто, можливо, зараз так очікувати, що завершиться тривога, пов'язана польотами саме з МіГ-31К", – сказав Ігнат.

Він додав, що також спостерігаються перельоти іншої стратегічної авіації вже всередині Росія. Тому тривога буде, поки не буде сповіщено остаточно, що МіГ-31К сів на аеродроми "Саваслейка" чи "Моздок".

Речник підтвердив, що була інформація про можливі пуски ракет зі стратегічної авіації.

"Власне інформація і полягає в тому, що є вірогідні пуски, можливі пуски. Ми отримуємо інформацію від партнерів про те, що є активність стратегічної авіації на тому чи іншому напрямку, в тому чи іншому регіоні Росії. Далі можливий вихід на пускові рубежі, звідки зазвичай вони запускають. І розрахунковий час підльоту ракет приблизно був о 10:20, якщо такі пуски відбулися б. Це попередня превентивна інформація, щоб люди зрозуміли що може відбутися", – пояснив він.

За словами Ігната, сьогодні спостерігаються перельоти різних літаків в Росї: Ту-95, Ту-160 і Ту-22МЗ з аеродрому на аеродром.

Повітряна тривога сьогодні

Нагадаємо, сьогодні після 9:30 Повітряні сили повідомили, що російські бомбардувальники Ту-95 здійснили маневр в районі пускових рубежів. Військові попередили про імовірні пуски крилатих ракет.

Крім того, об 11:25 в усіх областях України оголосили повітряну тривогу. Вона була пов'язана зі зльотом МіГ-31К в Росії. Відбій оголосили о 12:59, тривога тривала понад півтори години.

Нічна атака "Шахедами"

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що цієї ночі російські загарбники випустили по Україні 16 ударних дронів типу "Шахед". Наша протиповітряна оборона збила 10 безпілотників. ППО працювала у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Відомо, що у Харківській області були "прильоти". Внаслідок атаки горіли готель та ресторан, а також автомобілі. Постраждав охоронець, йому надали медичну допомогу на місці.

Як повідомила Харківська ОВА, у регіоні внаслідок інших ударів пошкоджені приватні житлові будинки, триповерхова будівля комплексу відпочинку, їдальня.

У ніч на 9 лютого російська армія також атакувала "Шахедами" південь України. У Миколаївській області був удар по агропідприємству, виникла пожежа.

Нагадаємо, вчора вночі 8 лютого в 13 областях України оголошували повітряну тривогу. Внаслідок нічної атаки ворожих дронів на Одесу є пошкодження цивільної інфраструктури. У приватному секторі Миколаєва спалахнули пожежі. На Вінниччині уламками збитих БпЛА також спричинили пожежу на одному з інфраструктурних об'єктів.

Силами та засобами протиповітряної оборони ЗСУ вночі 8 лютого було ліквідовано 11 дронів-камікадзе типу "Шахед", які російські війська запустили для ударів по Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: