fbpx
Сьогодні
09:59 06 Лют 2024

Понад 30 українських компаній візьмуть участь в Конференції з відновлення у Токіо

English version here

Фото: посольство Японії в Україні

У Токіо 19-20 лютого відбудеться Конференція з відновлення України. Очікується, що в ній візьмуть участь понад 30 українських компаній.

Про це повідомляє Nikkei Asia, пише Рубрика.

На конференції японські компанії та організації приватного і державного секторів, ймовірно, підпишуть меморандуми про взаєморозуміння з українськими колегами.

Реалізація проєктів може розпочатися вже цього року, переважно на заході України.

Делегація українських компаній також візьме участь у двосторонньому форумі з ділового обміну, який наступного дня проведуть Торгові палати України, Японії та Токіо.

Організатором візиту є Торгово-промислова палата України.

Серед можливих галузей співпраці – енергетика, інфраструктура та сільське господарство з метою збільшення інвестицій в Україну.

Генеральний директор найбільшої приватної енергетичної компанії в Україні – ДТЕК – Максим Тімченко в інтерв'ю Nikkei Asia зазначив, що компанія обговорює з японськими партнерами:

  • постачання для модернізації електромереж,
  • проєкти з відновлюваних джерел енергії,
  • питання акумуляторних батарей або іншого обладнання, що може бути вироблене в Японії.

Завдяки інвестиціям у сонячну та вітряну енергію, загальна потужність відновлюваної генерації ДТЕК сягнула 1900 мегаватів, що еквівалентно енергоспоживанню Київської області.

За словами Тимченка, "у воєнний час набагато безпечніше будувати децентралізованішу генерацію електроенергії", таку як сонячні та вітряні електростанції, ніж великі електростанції, що працюють на викопному паливі. Останні вразливіші для військових ударів, додав він.

Тимченко висловив сподівання, що під час візиту до Токіо відбудеться "дуже конкретна дискусія з японськими компаніями, банками та установами".

Нагадаємо, перша конференція відбулася в кінці квітня 2023 року в італійській столиці Рим, на якій були присутні представники понад 150 вітчизняних компаній.

Вони змогли зустрітися напряму з італійськими бізнесменами та обговорити можливості співпраці на багатьох напрямках та навіть укласти деякі контракти.

Також, 21-22 червня у Лондоні відбулась друга Конференція з відновлення України (Ukraine Reform Conference). Тоді під час віртуального виступу президент Зеленський назвав п'ять головних принципів, серед яких єдність, стабільність, розвиток, безпека та демократія, будуть закладені в основу повоєнної відбудови України, яка є можливою за допомоги міжнародної підтримки.

Наступна конференція з відбудови пройде в м. Токіо (Японія) за участі прем'єр-міністрів обох країн, яка відбудеться 19-20 лютого 2024 року.

Як повідомлялось, у японській столиці Токіо 19-20 лютого у конференції з відновлення України, імовірно, візьмуть участь близько 200 японських та українських компаній.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: