fbpx
Сьогодні
Фото 15:55 05 Лют 2024

На Вінниччині учні виготовляють вітамінні набори для оборонців: як працює це рішення

English version here

Фото: Калинівська міська рада

У Вінницькій області жителі та учні місцевого ліцею села Корделівка виготовляють вітамінні набори для військових, які передають на фронт через волонтерів.

Про це повідомили у Калинівській міськраді, передає Рубрика.

У чому проблема?

"До нас звернувся наш односелець Віктор Підопригора, який попросив допомоги у виготовленні сухих вітамінних наборів для українських захисників. У чоловіка були ідея, яблука, сушарка, але не вистачало робочих рук", — розповіла директорка ліцею Оксана Смук.

Яке рішення?

У селі Корделівка, що на Вінниччині, жителі та учні місцевого ліцею виготовляють вітамінні набори для українських захисників. Їх передають на фронт через волонтерів.

Фото: Калинівська міська рада

До складу наборів входять сушені:

  • яблука,
  • банани,
  • курага,
  • родзинки,
  • горіхи.

Фото: Калинівська міська рада

Як це працює?

"Ми відразу ж погодилися допомогти. За справу взялися представники учнівського самоврядування, для них ми виділили спеціальну кімнату, де вони сушили яблука та пакували кульки", — додає директорка ліцею.

Фото: Калинівська міська рада

За її словами, згодом Віктор Підопригора приніс ще одну сушарку та яблукорізку. Але на одних яблуках вирішили не зупинятися.

Учні та батьки принесли волоські горіхи. Також щомісяця у навчальному закладі збирають кошти у скриньку для потреб ЗСУ. За ці кошти закупили курагу, родзинки та чипси з бананів.

Фото: Калинівська міська рада

"Ми вже виготовили дві партії таких вітамінних наборів, десь по 60-70 штук. Усі їх передали волонтерам та відправили на передову. Також такі набори передали синові нашої співробітниці, який нині захищає нашу землю. Плануємо виготовити ще одну партію вітамінів. Цього разу яблука нам пообіцяла надати наша колега Людмила Рудик", — зазначила Оксана Смук.

Фото: Калинівська міська рада

Нагадаємо, вінницькі ліцеїсти у межах проєкту "Розумний город" вирощують мікрозелень. Цей проєкт є не лише способом навчити школярів сільськогосподарським навичкам, але й благодійним внеском вінницької молоді для Збройних Сил України.

Також ми розповідали, що на Житомирщині п'ять місцевих мешканок готують та передають домашню їжу для ЗСУ через волонтерів.

Раніше Рубрика писала про житомирських волонтерів, що приготували та відправили на фронт тонну олів'є.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: