Після знищення катера “Іванівець” росія сховала свої ракетоносії, проте є нюанс

Після успішного знищення Силами оборони ворожого ракетного катера "Івановець" окупанти засвоїли "урок" та сховали ракетоносії з "Калібрами" у пункти базування станом на 4 лютого. Однак втрачати пильність не варто, бо "Калібрів" у рф багато і вивести їх у море швидко не важко.

Про це заявила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

"Калібри" заведені в пункти базування разом з їх носіями. Погода абсолютно несприятлива, море роздуває потужний шторм перед суттєвою зміною повітряних фронтів. І це, й уроки з "Іванівцем" змусили росіян завести фактично всі кораблі в пункти базування. Зараз один в Азовському морі й один – в Чорному, це фактично патрулювання вздовж пункту базування і більше нічого", пояснила речниця ОК "Південь".

У Гуменюк запитали, чому окупанти стали використовувати менше "Калібри". На що вона відповіла, що ця загадка не дуже і складна.

"Зрозуміло, що забезпечення інфраструктури й обслуговування ракетоносіїв та ракетних установок зосереджено в Севастополі, перетягнути їм всі ці засоби забезпечення в Новоросійськ, їм все ще не вдається і відповідно через це може бути економія", – зазначила керівниця пресцентру Сил оборони півдня.

Водночас як зауважила речниця, тут не варто присипати свою пильність, бо "Калібрів" в них багато".

"Вони споряджені, всі ракетоносії, які є в пунктах базування, готові до застосування – як тільки буде команда, дві три-години вони у відкритому морі, або можуть не чекати цього, а стартувати з самої бухти. Також варто не забувати, що вони можуть застосувати калібри й з акваторії Каспійського моря, така практика в них теж була. Тому ми ретельно відстежуємо обстановку та інформуємо населення", – додала Гуменюк.

Що відомо про знищення російських кораблів Силами України

Зазначимо, наші захисники провели вже десятки операції на півострові та у Чорному морі, знищуючи російські бази, склади та кораблі.

Так у жовтні 2022 року морські дрони Служби безпеки України атакували кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті, пошкодивши зокрема фрегат "Адмирал Макаров".

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Унаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом. Так, "Івановєц" дав крен на корму і затонув.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський зустрівся з Дудою: обговорили оборонну співпрацю та потреби наших Сил оборони

У Варшаві Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Глава держави подякував… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Днів без відключень не буде: Укренерго скасувало вимірювання споживання електроенергії

Енергетики вирішили перенести вимірювання фактичного рівня споживання електроенергії в кожній області, яке мало тривати з… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: основні зусилля ворог зосереджує на Покровському напрямку – там відбулася понад третина від усіх боїв

На фронті від початку доби сталося 85 бойових зіткнень з російськими військами, найбільше - на… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

9 липня оголосили днем жалоби у Києві та Кривому Розі

У Києві та Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, 9 липня оголосили днем жалоби внаслідок російського… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Кулеба закликав партнерів якнайшвидше надати додаткові ППО, “Патріоти” та боєприпаси для України на тлі російської атаки

Міністерство закордонних справ України закликало союзників якнайшвидше ухвалити рішення про передання Силам оборони додаткових систем… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Під час сьогоднішньої ракетної атаки у Києві на станціях метро переховувалися 32 тисячі людей, із яких майже 2 200 – діти

Під час ранкової атаки російської армії 32 тис людей укривалися від обстрілів на станціях столичного… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.