fbpx
Сьогодні
08:39 01 Лют 2024

Ворог вночі атакував Україну 4 "Шахедами": працювала ППО

Сьогодні вночі, 1 лютого, російські загарбники атакували територію України за допомогою дронів-камікадзе типу "Шахед".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ та Telegram Повітряних сил ЗСУ.

"Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши чотири ударні БПЛА типу Shahed-136/131", – йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Повідомляється, що силами та засобами протиповітряної оборони України знищено два ворожих ударних безпілотники.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що сили ППО знищили ворожі "Шахеди" у Харківській області.

"Цієї ночі ворог застосував чотири удані БпЛА типу "Shahed-136/131". Два – знищені на Харківщині", – йдеться у повідомленні.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вночі випустили по Україні "Шахеди" з двох напрямків – північного та південного.

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗСУ

Так, учора ввечері, 31 січня, було чути вибухи у Харкові. Місцева влада повідомила, що внаслідок ворожої атаки зафіксовано попадання в об'єкт цивільної інфраструктури в Основ'янському районі міста. На щастя обійшлося без постраждалих.

Окрім того, росіяни вчора ввечері скинули авіабомби на лікарню у Куп'янському районі Харківської області. З лікарні за допомогою поліції ДСНС евакуювали 38 осіб, у тому числі 33 хворих, з яких двоє — лежачих, п'ять осіб — персонал. Внаслідок обстрілу постраждали четверо людей.

Як повідомлялось, увечері та вночі проти 31 січня росіяни випустили 20 "Шахедів" із Приморсько-Ахтарська та Курська (рф), мису Чауда (Крим). Сили ППО знищили 14 ворожих дронів у межах Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Харківської областей.

Нагадаємо, що з початку року російська федерація випустила по містах України понад 330 ракет та близько 600 бойових безпілотників, тому контроль над українським небом є надзвичайно важливим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: