fbpx
Сьогодні
16:38 31 Січ 2024

Зробимо все, щоб повернути кожного, – Зеленський про обмін полоненими між Україною та рф

Фото: Офіс Президента

Сьогодні, 31 січня, з російського полону вдалося звільнити ще 207 українців, загалом повернули 3035 людей.

Про це заявив у відеозверненні Президент України Володимир Зеленський, передає Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

"Зараз є хороша новина. Саме таких новин ми всі чекаємо. Сьогодні вдалося звільнити з російського полону ще 207 українців. 180 рядових і сержантів. 27 офіцерів. Майже половина – захисники Маріуполя. Воїни Збройних Сил, Нацгвардії, підрозділів Державної прикордонної служби та Національної поліції. 207 хлопців скоро будуть удома, з рідними. 207 родин уже щасливі. Впевнений: хлопці вже телефонують додому, вже почули найважливіші слова. Я щасливий, що це вдається", – зазначив Зеленський.

За словами Президента, це вже 50-й обмін за час повномасштабної війни. Загалом 3035 людей вдалося повернути. І ми зробимо все, щоб повернути кожного й кожну. Ми ні про кого не забули. По кожному прізвищу шукаємо.

"Я хочу зараз подякувати всій нашій команді, яка веде цю роботу. Кирило Буданов, Андрій Єрмак, Василь Малюк, Дмитро Усов, Ігор Клименко, Дмитро Лубінець. Я вдячний усім, хто допомагає. Ми дуже часто чули – у різні моменти, – що щось не вийде. Коли знаєш, що саме робити, усе вдається. І навіть те, що комусь може здаватись неможливим. Україна вміє досягати свого!", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що 31 січня українській стороні вдалося домовитися та повернути з російського полону 207 військових та цивільних громадян. Це 50-й обмін полоненими між Україною та рф.

Що відомо про останній обмін військовополонених

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими зазначав, що обмін, який відбувся 3 січня, став найбільшим за кількістю повернутих захисників.

Серед звільнених 230 українців та українок були, зокрема 6 цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Загалом з російського полону за час повномасштабної війни звільнено 2828 українців, цей процес триватиме і надалі.

Слід зазначити, що в Україні місця утримання російських військовополонених переповнені.

У Координаційний штаб в кінці листопада повідомили, що рф призупинила обміни полоненими, щоб вплинути на українське суспільство.

Окрім того, раніше омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що чимало російських полонених хочуть повернутися додому, однак росія ігнорує їх прохання і відмовляєте від обміну з Україною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: