У Стамбулі розпочав свою роботу Форум з відбудови України: Кубраков вже провів першу зустріч

31 січня у турецькій столиці Стамбулі проходить Форум з відбудови України, на полях якого міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів вже першу зустріч з представниками уряду Туреччини.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter (X) очільника українського міністерства.

Як повідомляють, Форум з відбудови України цього разу проходить у Стамбулі. Йому передуватимуть низка двосторонніх зустрічей.

Віце-прем'єр з відновлення України Олександр Кубраков повідомив, що вже провів зустріч з міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом та міністром транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіром Уралоглу.

Фото: Х / Oleksandr Kubrakov

"Форум сприятиме збільшенню торгового потенціалу наших країн, розширенню логістичних та зовнішньоекономічних зв'язків. У нас спільна мета – Чорне море має стати зоною співпраці, торгівлі та економічного зростання. Важливе залучення приватних інвестицій у відновлення інфраструктури", підкреслив Кубраков.

Фото: Х / Oleksandr Kubrakov

Міністр також додав, що цього року пріоритетами України будуть проєкти, спрямовані на відновлення енергетичної, житлової, критичної та соціальної інфраструктури.

"Я вдячний за готовність Туреччини брати активну участь у реалізації проєктів з відновлення інфраструктури в Україні, яка була зруйнована чи пошкоджена внаслідок агресії РФ", – наголосив він.

Конференція з відновлення України

Нагадаємо, Україна провела низку міжнародних Конференцій, щоб залучити інвестиції для відновлення країни після загарбницької війни, яку розв'язала росія.

Перша конференція відбулася в кінці квітня 2023 року італійській столиці Рим, на якій були присутні представники понад 150 вітчизняних компаній.

Вони змогли зустрітися напряму з італійськими бізнесменами та обговорити можливості співпраці на багатьох напрямках та навіть укласти деякі контракти.

Також, 21-22 червня у Лондоні відбулась друга Конференція з відновлення України (Ukraine Reform Conference). Тоді під час віртуального виступу президент Зеленський назвав п'ять головних принципів, серед яких єдність, стабільність, розвиток, безпека та демократія, будуть закладені в основу повоєнної відбудови України, яка є можливою за допомоги міжнародної підтримки.

Наступна конференція з відбудови пройде в м. Токіо (Японія) за участі прем'єр-міністрів обох країн, яка відбудеться 19 лютого 2024 року.

Діловий візит до Японії організовується ТПП України у співпраці з Міністерством економіки України та за сприяння Посольства України в Японії і Посольства Японії в Україні.

Співорганізаторами з іноземної сторони є Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії та Федерація Бізнесу Японії.

Свіжі дописи

  • Новини

Росіяни посилили репресії проти мешканців на окупованих територіях

Російські окупанти посилили фільтраційні заходи на захоплених територіях півдня України. На блокпостах вони влаштовують ретельні огляди з метою виявити українських… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Під Москвою – масштабна пожежа: горить склад будматеріалів

У місті Наро-Фомінськ, що під Москвою, спалахнула велика пожежа на складі будівельних матеріалів. Про це… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

На Херсонщині 11-річний хлопець, який випасав худобу, підірвався на міні

На Херсонщині на російській міні підірвався 11-річний хлопчик. Поранення на тому ж місці отримав і… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Армія рф посилено обстрілює північ Харківщини: відомо про загиблих і поранених

У Вовчанській громаді на Харківщині, де російські війська почали наступальні дії, сьогодні, 11 травня внаслідок… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Окупанти завдали ракетного удару по передмістю Сум: загинула жінка

російські війська сьогодні, 11 травня, завдали ракетного удару по інфраструктурі передмістя Сум. Відомо про одну… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Сполучені Штати погодили терміновий продаж трьох систем HIMARS для України

Державний департамент США схвалив терміновий продаж Україні трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню… Читати більше

Saturday May 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.