Парламентська коаліція Латвії домовилася щодо заборони імпорту російського та білоруського зерна

Латвійська керівна коаліція домовилася щодо заборони імпорту зерна з росії та білорусі до Латвії.

Про це повідомляє Delfi, передає Рубрика.

Видання посилається на заяву прем'єр-міністерки Евіки Силіні ("Нова Єдність"), міністра землеробства Армандса Краузе ("Союз зелених та селян) та голови фракції партії "Прогресивних" у Сеймі Андріса Шуваєва, яку вони зробили після коаліційних зборів.

Зазначається, що у лютому цього року коаліція має намір підготувати та затвердити у Сеймі відповідний законопроєкт.

18 січня Сейм уже передав на розгляд до парламентських комісій законопроєкт опозиційного Національного об'єднання, який передбачає фактично аналогічну заборону.

Зокрема Андріс Шуваєв повідомив, що це питання перебувало на порядку денному коаліції понад місяць, воно широко обговорювалося, оцінювалися і нормативні акти в ЄС. Політик висловив задоволення прийнятим рішенням, оскільки воно правильне і здатне викликати широкий міжнародний резонанс, надавши приклад усьому Євросоюзу.

Глава латвійського уряду Евіка Силіня також вважає і сподівається, що рішення Латвії також спонукає країни Балтії та країни ЄС ухвалити аналогічну ініціативу.

18 січня міністр транспорту та комунікацій Литви Марюс Скуодіс за підсумками зустрічі з латвійським і естонським колегою заявив, що країни Балтії підтримують включення російського та білоруського зерна в черговий пакет санкцій ЄС.

Що відомо про 12-й пакет санкцій ЄС?

Європейський Союз ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії 18 грудня 2023 року.

ЄС накладає заборону на прямий чи непрямий імпорт, купівлю або перевезення алмазів з росії. Ця заборона поширюється на алмази походженням з росії, алмази, що експортуються з росії, алмази, що прямують транзитом через Росію, і російські алмази, оброблені в третіх країнах.

Пряма заборона застосовується до непромислових природних і синтетичних діамантів, а також ювелірних виробів з діамантами, починаючи з 1 січня 2024 року. Крім того, непряма заборона на імпорт російських алмазів при їх обробці (тобто огранюванні та/або поліруванні) в третіх країнах, включаючи ювелірні вироби з використанням алмазів походженням з росії, буде поступово вводитися з 1 березня 2024 року і завершиться до 1 вересня 2024 року.

Таке поетапне введення непрямих заборон на імпорт обґрунтоване необхідністю розгортання механізму відстеження, який уможливлює ефективні заходи правозастосування та мінімізує перебої на ринку ЄС.

1 січня 2024 року набула чинності повна заборона на прямий імпорт з росії до Європейського Союзу непромислових природних і синтетичних алмазів, а також ювелірних прикрас із діамантами.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.