Сійярто в Ужгороді закликав до завершення війни між Україною та рф

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час відвідування найбільшого міського цвинтаря Ужгорода Кальварія закликав до завершення війни між Україною та росією.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook-сторінку голова МЗС Угорщини.

Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Як розповідав керівник Офісу президента Андрій Єрмак, вранці разом з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та його угорським колегою, вони вшанували пам'ять тих, хто віддав життя, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Також відвідали могили загиблих воїнів Збройних сил України угорського походження.

"Все більше і більше загиблих на полі бою, ми не повинні допустити, щоб загинуло ще більше! Війна має закінчитися, людські життя можна врятувати лише миром", – написав Сійярто.

Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Нагадаємо, сьогодні, 29 січня, Сійярто прибув до Ужгорода де зустрівся з Андрієм Єрмаком та Дмитром Кулебою. За словами керівника Офісу президента, переговори стосуватимуться нормалізації українсько-угорських відносин.

Ще 11 січня голова МЗС Угорщини анонсував свій візит до Ужгорода й зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою. Тоді ж він заявив, що переговори також стосуватимуться підготовки до зустрічі прем'єр-міністра Віктора Орбана та президента України Зеленського.

Також Сіярто проінформував й про те, що раніше провів телефонну розмову з Єрмаком під час якої заявив, що зустріч на високому рівні матиме сенс, "якщо це може дати результат".

Зазначимо, що наприкінці грудня Орбан прийняв запрошення президента України щодо двосторонньої зустрічі. Це буде перша офіційна двостороння зустріч між двома лідерами з початку війни.

За словами президента, він жодного разу не говорив з Орбаном про припинення вогню чи діалог з диктатором володимиром путіним.

Свіжі дописи

  • Новини

Окупанти планують вивезти із заповідника “Асканія-Нова” ще одну партію тварин

Росіяни планують вивезти з окупованого заповідника "Асканії-Нова" до Криму ще одну партію тварин. Викрадення фауни… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Чехія готова й далі шукати боєприпаси для України: проте потрібні фінанси від партнерів

Чехія у повному обсязі дотримується своїх обіцянок у рамках власної ініціативи щодо забезпечення України боєприпасами,… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Демократи закликали Пентагон тренувати більше українських пілотів на винищувачах F-16, – Politico

Група демократів Палати представників США закликала Пентагон розширити навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

рф заборонила в’їзд 99 громадянам Канади: через антиросійські санкції уряду Трюдо

Росія заборонила в'їзд 99 громадянам Канади у відповідь на "чергові хвилі антиросійських санкцій" уряду Джастіна Трюдо. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

У ВМС України закликають російських туристів залишити Крим: там багато військових об’єктів, яким “ніхто не дасть спокою”

Речник Військово-морських сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук закликав російських туристів залишити Крим та… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

В останній день червня Укрзалізниця встановила рекорд: перевезено 100 000 пасажирів за добу

Укрзалізниця перевезла впродовж червня 2,5 млн пасажирів, що на 18% більше, ніж минулого червня. У неділю,… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.