fbpx
Сьогодні
18:24 29 Січ 2024

Кремінь: в Україні відкриють курси з вивчення державної мови для військових

Омбудсмен Тарас Кремінь зустрівся зі службовцями 150 навчального центру командування Тероборони й обговорив важливість застосування державної мови у ЗСУ та інших військових формуваннях.

Про це повідомили на сайті Уповноваженого ВР із захисту державної мови, пише Рубрика.

Під час зустрічі Кремінь розповів, що отримує скарги від воїнів стосовно недотримання мовного закону як у Києві, так і в багатьох регіонах півдня та сходу України.

"Водночас домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою", — зазначив омбудсмен.

Уповноважений ВРУ, наголосив, що "радо сприятиме і в питаннях створення такої мережі, й в інших військових формуваннях".

Станом на жовтень 2023 року українці подали понад 3 тисячі звернень до мовного омбудсмена про порушення мовного закону.

Мовне питання у ЗСУ

У червні президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт «Про застосування англійської мови», який регулює використання англійської мови як міжнародної в Україні.

У Генштабі наголосили, що до 2026 року кожен український військовослужбовець має вільно розмовляти англійською.

Нагадаємо, що з 16 липня 2022 року в Україні передбачено адміністративну відповідальність за порушення норм закону про мову.

Раніше Рубрика повідомляла, що з початку війни українці у соцмережах почали частіше використовувати у спілкуванні українську мову.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: