fbpx
Сьогодні
13:34 28 Січ 2024

У ЗСУ заявили, що армія рф не має стратегічних успіхів на сході України

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Війська російської федерації намагаються наступати – про це свідчить кількість знищеної техніки ворога, проте окупанти не мають суттєвих стратегічних успіхів на сході України.

Про це заявив спікер Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

Представник ЗСУ розповів, що минулої доби ворог був активний на сході України, як і у попередні дні. На Куп'янському та Лиманському напрямках було відбито 16 ворожих атак.

"43 дрони-камікадзе застосував противник під час вчорашніх атак. 657 обстрілів з артилерії та мінометів здійснив по українських позиціях. Однак, українським захисникам вдалося ліквідувати 267 російських окупантів та 62 одиниці військової техніки", – зазначив Фітьо.

Речник наголосив, що така кількість знищеної техніки свідчить, що агресори намагаються наступати, вони шукають слабкі місця в обороні України.

"Напрямок Куп'янська для нього залишається пріоритетним. Намагається неподалік Синьківки та Табаївки продовжувати здійснювати свої наступальні дії. Велика втрата в техніці свідчить, що активно здійснюється наступ саме завдяки підтримці техніки ворожої", – додав військовий.

При цьому Фітьо підкреслив, що активність ворога на Бахмутському напрямку дещо менша, ніж на Лимано-Куп'янському, акценти противника можуть зміщуватися.

"Сьогодні це може бути Куп'янський напрямок, завтра – Лиманський, а післязавтра може взагалі зміститися акцент атакувальних дій саме на Бахмутський напрямок.

Ситуацію контролюємо, наші захисники відбивають атаки ворога. Якихось стратегічних успіхів зараз у російських окупантів немає", – наголосив речник.

Нагадаємо, що голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також наголошував, що на Куп'янському напрямку російські окупанти відновили інтенсивність наступальних дій: важкі бої точаться в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка.

Що відомо про ймовірний наступ російської армії на Харківщині

Варто зазначити, що станом на 12 січня російські війська на території України перебувають у кількості 462 тисячі осіб. Також в Україні знаходяться 35 тисяч військовослужбовців Росгвардії, які забезпечують роботу окупаційного режиму.

Як писала Рубрика, для створення "буферної зони" з Бєлгородською областю у російській федерації почали знову закликати до широкомасштабної наступальної операції в Харківській області.

Окрім того, в ISW заявили, геолокаційні зображення, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські війська захопили Крохмальне, що знаходиться 20 км на північний захід від Сватового.

Однак ISW вважають, що армія рф планує наступати на Куп'янськ у найближчі тижні. Російсько-окупаційні війська не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області. Проте можуть активізувати зусилля із захоплення міста.

А командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що командування російської армії не досягло в Україні тих цілей, яке воно ставило перед собою в останні місяці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: