Нові свідчення екоциду рф: на Херсонщині окупанти вбивають тварин та хизуються цим у соцмережах

Українські зоозахисники зібрали нові докази вбивства різних видів фауни задля задоволення, які російські військові вчиняють на окупованих територіях Херсонщини. Загарбники відстрілюють диких тварин та хизується цим на світлинах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на організацію UAnimals.

Саме зоозахисникам учасниця волонтерської спільноти надіслала фото, на яких російські агресори з окупованої частини Херсонщини хизуються вбитими тваринами.

"Ці світлини – ще одне підтвердження, що росіяни вбивають в Україні все живе і чинять справжній екоцид", наголошують в організації.

Фото: UAnimals

Зоозахисники також встановили, що на світлинах зображені застрелені заєць-русак та фазан звичайний.

Фото: UAnimals

Окрім того, науковий співробітник інституту зоології Шмальгаузена Віталій Смаголь підтвердив зоозахисникам, що на одному зі знімків – застрелений самець благородного оленя.

Фото: UAnimals

Як додають в організації, проведений аналіз підтверджує, що фото були зроблені на Херсонщині, втім визначити точну локацію не вдалося.

Окрім того, зоозахисники зазначають, що до повномасштабного вторгнення стада оленя благородного мешкали в заповіднику "Асканія-Нова" та Азово-Сиваському національному парку.

Нагадаємо, що у березні 2023 року Центр журналістських розслідувань, посилаючись на реєстраційні російські документи, повідомляв, що російські окупанти хочуть відстрілювати диких тварин у національному природному парку Джарилгацький, що в окупованій частині Херсонської області.

Відмітимо, ще у липні цього року Центр нацспротиву повідомив, що окупанти викрадають тварин з заповідника Асканія-Нова Херсонської області.

Що відомо про російський екоцид в Україні

За час повномасштабного вторгнення від бойових дій постраждали приблизно 20% природоохоронних територій в Україні. Через окупацію неможливо оцінити, скільки тварин там загинуло, кажуть зоозахисники.

Відомо, що Україна розслідує 271 воєнний злочин проти довкілля, скоєний російською федерацією від початку повномасштабної війни проти нашої країни. Також розслідує 15 випадків екоциду.

Як писала Рубрика, війна для природоохоронних установ поставила надважкі виклики: те, що має заповідатись поколінням та передаватись, як природна спадщина, нещадно знищується. Проте є надія. На кого вона покладена — читайте у нашому матеріалі: "Екологічна катастрофа світового масштабу: як живе Національний природний парк "Нижньодніпровський" після підриву Каховської ГЕС".

Свіжі дописи

  • Новини

США підтвердили виділення військової допомоги Україні на 400 млн доларів

Сполучені Штати Америки нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

У квітні внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 129 мирних жителів, 574 – поранені, – ООН

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, у квітні внаслідок бойових дій… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Завдяки успішній операції ГУР з окупованої території вдалося повернути двох українських десантників

Завдяки успішній операції ГУР спільно з МВС під назвою «Прапор» російський військовий вивів із окупованої… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

У Києві затримали ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

Співробітники Головного управління внутрішньої безпеки та слідчі СБУ затримали у Києві ділків, які пропонували 1… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

На кордоні з Румунією запускають “еЧергу” для автобусів

На кордоні України та Румунії запускають єЧергу для автобусів. Вона запрацює на чотирьох пунктах пропуску.… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Симптоматична терапія гострого болю

Гострий біль — це різновид болю, який виникає раптово та зазвичай є короткотривалим. Виділяють: соматичний… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.