Новини

Рішення для перемоги: Вінницька громада передала тероборонівцям розвідувальний безпілотний авіакомплекс

Вінницька міська рада разом із громадою передала бійцям бригади ТрО безпілотний авіаційний комплекс розвідувального типу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Вінницьку міську раду.

У чому проблема?

Захисники та Захисниці потребують максимальної підтримки, оскільки перебувають на позиціях в небезпечних районах України.

Як зазначає заступник міського голови Андрій Очеретний, для цієї військової частини місто передає допомогу вже не вперше. Тож і на цей запит про потребу такого комплексу, який надійшов буквально тиждень тому, міська рада оперативно відреагувала.

"Починаючи з повномасштабного вторгнення допомога Вінницької міської ради для цієї бригади ТрО була системною. Спочатку ми передавали найнеобхідніше у вигляді субвенцій, одягу тощо. А починаючи з 2023 року ми почали закупівлю дороговартісних товарів, які, на жаль, вони самі придбати не можуть. Це "Мавіки", тепловізори, хімічні грілки, термоси різного об'єму, а також безпілотні авіаційні комплекси розвідувального та ударного типу. 4 таких вони отримали за цей час і всі вони вже неодноразово випробувані в роботі, – сказав Андрій Очеретний.

Яке рішення?

Днями відбулася передача технічного оснащення для бійців, які несуть службу у бригаді територіальної оборони підготували безпілотний авіаційний комплекс розвідувального типу. Аналогічними засобами вони вже користувалися і відгукуються про них досить позитивно.

Як це працює?

З початку повномасштабного вторгнення Вінницька міська рада купила 35 безпілотних авіаційних комплексів – 10 ударного типу і 25 – розвідувального. "Крила", які передали військовим сьогодні – останні з наявних.

Втім на цьому допомога Збройним Силам України не припиниться, адже Вінницька міська рада нещодавно оголосила про наміри придбати FPV-дрони, яких потребують військові на різних напрямках, а також іншого обладнання, серед якого 200 тепловізорів, 40 пошукових прожекторів та відповідна кількість зарядних станцій до них.

Також сьогодні, 26 січня, Вінницька міськрада на черговій сесії виділила на підтримку захисників майже 48 мільйонів гривень, повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов. Він зазначив, що гроші підуть на купівлю спеціальних автомобілів, обладнання для навчання військових, засобів зв'язку та іншої необхідної армійцям амуніції, а також проведення ремонтних робіт у військових частинах.

Крім того, буде виділено кошти на придбання ліфта-підйомника та іншого обладнання для відділення відновного лікування поранених військовослужбовців. 

Загалом цьогоріч планується витратити майже 1 млрд грн на допомогу військовим.

Свіжі дописи

  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

За цей день нашим Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині, – Зеленський

Силам оборони України вдалося частково стабілізувати ситуацію в Харківській області. Окупантів продовжують знищувати за допомогою… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

У Херсоні з-під завалів вдалося врятувати трьох дітей та жінку

Російські війська сьогодні вдень, 15 травня, обстріляли центр Херсона з авіації. Постраждали 19 людей, серед… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

З окупованої Запорізької області в Україну повернули 17-річного хлопця-сироту

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути 17-річного хлопця з тимчасово окупованої Запорізької області. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.