Новини

Міноборони позапланово проінспектувало постачання продуктів до військових частин: знову знайдено порушення

Тривають неоголошені перевірки постачальників харчування Міністерством оборони. Так, заступник Міністра оборони Віталій Половенко проінспектував постачання продуктів до військових частини на південному сході країни.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони.

Це вже другий позаплановий візит за тиждень – 19 січня Віталій Половенко разом з членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю позапланово перевірили склади деяких військових частин на сході.

«Ситуація повторюється. Деякі компанії, з якими ми уклали договори наприкінці 2023 не можуть впоратися зі своїми обов'язками. Йдеться про постачання, по-перше, якісних продуктів, по-друге, вчасне постачання», – зауважив Віталій Половенко. 

Своєчасне та якісне постачання – серед ключових пріоритетів команди Міноборони, наголосив заступник Міністра оборони. Тому, аби така ситуація не повторювалася, в майбутньому закупівлі проводитиме ДП «Державний оператор тилу».

«Слід враховувати всі нюанси та особливості військових підрозділів. Тому інформацію з таких перевірок ми передаватимемо в ДОТ, адже в майбутньому саме вони проводитимуть торги на харчування. Кожен новий постачальник має бути готовим до оперативності. Наші військові повинні забути про проблеми з якістю та недовезенням», – наголосив Віталій Половенко.

В обох випадках за всіма зафіксованими порушеннями будуть складені відповідні акти. За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компаніям, які зривають терміни поставки.

За результатами попередньої поїздки Міністерство оборони змінило постачальника деяким військовим частинам.

Забезпечення ЗСУ

Як повідомляла Рубрика, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови про норми харчування військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

У 2024 році забезпеченням ЗСУ одягом, їжею, пально-мастильними матеріалами, бронежилетами, касками та тактичним спорядженням займатиметься новостворене підприємство Міноборони – Державний оператор тилу. Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, міністр оборони підписав наказ про призначення досвідченого менеджера Арсена Жумаділова гендиректором Державного оператора тилу.

Також відомство працює над тим, щоб бронежилети, каски, тактичне спорядження, одяг та їжа для ЗСУ були українського виробництва. Міністерство ініціювало зустріч із представниками українського бізнесу, які постачають ці товари для армії. Підприємці готові повністю забезпечувати тилові потреби ЗСУ якісними товарами.

Працівники агентства аналізуватимуть ринок, ціни, спілкуватимуться з постачальниками напряму, оцінюватимуть їх і аналізуватимуть роботу.

Наразі підприємство готується до перших закупівель за напрямом харчування. З грудня 2023 року закупівлями продуктів для армії займатиметься агентство "Державний оператор тилу".

Свіжі дописи

  • Новини

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій: підписано двосторонній меморандум

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій. Відповідний двосторонній меморандум держави підписали сьогодні, 14 травня.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У першому кварталі 2024 року в Україні зареєстровано 9 нових індустріальних парків

Мережа індустріальних парків активно розвивається, попри збройну агресію росії та військові дії. У першому кварталі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Латвія виділила 10 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України

Уряд Латвії на закритому засіданні у вівторок ухвалив рішення про виділення 10 млн євро на… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

В усіх регіонах України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії

Увечері 14 травня у Києві та в усіх областях України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Франція готує для України нову військову допомогу: ракети до системи ППО SAMP/T

Франція поставить Україні нову партію зенітних ракет Aster до системи ППО SAMP/T. Про це  заявив… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Я приїхав в Україну з меседжем, що ви не самі, за вами стоїть глобальна коаліція, – Держсекретар США

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що основний меседж його візиту в Україну полягає в… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.