ВМС: “Оленегорский горняк” росіяни перемістили в окупований Севастополь

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук поінформував, що російські загарбники перекинули великий десантний корабель "Оленегорский горняк" до Севастопольської бухти.

Цю інформацію він підтвердив в ефірі телемарафону "Єдині новиниречник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, пише Рубрика.

"Щодо його можливої участі в заходах з охорони та оборони акваторії або інших навчально-бойових заходах, то це він може зробити навряд чи. Тому що це дуже відомий нам 775 проєкту великий десантний корабель "Оленегорський горняк", який зараз трошки "не БГ" (не боєготовий – ред.), як у нас кажуть у Збройних силах", — сказав Плетенчук.

Речник Військово-морських сил пояснив, що, ймовірно, корабель перекинули до Криму задля ремонтних робіт.

"Він після отриманих минулого сезону пошкоджень перебуває у ремонті. Скоріш за все, саме з цією метою з Новоросійська його туди притягнули. Тому очікувати від нього якихось чергових подвигів не варто", — зазначив він.

Речник додав, що у зв'язку із суттєвими пошкодженнями навряд цей корабель можна буде побачити за виконанням бойових завдань у найближчій часовій перспективі.

"Станом на зараз він має пройти відповідні ремонтні заходи. Після цього будуть ще деякі процедури, згідно з протоколом. І, можливо, колись він повернеться. Але враховуючи суттєві пошкодження корабля, в найближчій перспективі ми його навряд чи побачимо за виконанням подібних завдань", – уточнив Плетенчук.

Також він поінформував, що цей корабель намагались замаскувати.

"Маскувати можна в різний спосіб. Можна, наприклад, половину корабля пофарбувати в інший колір. І здалеку буде здаватись, що це інший об'єкт. Але, звісно, такий величезний корабель, як 775 проєкт, замаскувати фактично неможливо", — підкреслив речник ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, у серпні в бухті Новоросійська надводний дрон пошкодив великий десантний корабель "Оленегорский горняк", де перебували близько 100 осіб екіпажу.

Що відомо про знищення російських кораблів Силами України

Зазначимо, що загалом у Криму все частіше чують вибухи. Наші захисники провели вже десятки операції на півострові та у Чорному морі, знищуючи російські бази, склади та кораблі.

Так у жовтні 2022 року морські дрони Служби безпеки України атакували кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті, пошкодивши зокрема фрегат "Адмирал Макаров".

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. 

Свіжі дописи

  • Новини

У зв’язку з обстрілами окупантів у двох населених пунктах Сумської області оголосили евакуацію

У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з російськими… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

З російської окупації на Україну повернули ще 9 дітей разом з родинами

Благодійна організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще дев’ятьох українських дітей разом з їхніми… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог збільшив кількість атак, за добу на фронті зафіксовано близько 140 боєзіткнень

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися близько 140 бойових зіткнень. Також… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Винищувачі F-16 будуть в Україні протягом місяця, – прем’єр-міністерка Данії

Винищувачі F-16, які Данія передає Україні, будуть у розпорядженні Повітряних сил ЗСУ протягом місяця. Про… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Канада, Швеція та Люксембург візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з премʼєр-міністрами Канади, Швеції та Люксембургу Джастіном Трюдо,… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

“AdoptMe Days”: на ВДНГ провели черговий фестиваль адопції тварин

Gostomel Shelter та Pethouse провели Фестиваль адопції тварин “AdoptMe Days”. Локацією став ВДНГ, а тривав… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.