ПАРЄ одноголосно ухвалила резолюцію “Становище дітей України”

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) одноголосно ухвалила резолюцію "Становище дітей України"  із закликом визнати депортацію українських дітей геноцидом українського народу.

Про це повідомили народні депутати Євгенія Кравчук та Олексій Гончаренко, інформує Рубрика.

ПАРЄ закликала усю міжнародну спільноту ухвалити на рівні національних парламентів заяви та/або резолюції, які засуджують воєнні злочини проти дітей та визнають депортації, примусові переміщення та невиправдану затримку в репатріації українських дітей під контролем росії як злочин геноциду.

Водночас наголошується необхідність швидкого повернення депортованих і примусово переміщених дітей в Україну відповідно до принципу найкращих інтересів дитини.

Окрім того, ПАРЄ закликала інформувати компетентні органи України про перетин кордону громадянами рф, які незаконно усиновили чи встановили опікунство над українською дитиною.

Також у резолюції закликають запровадити та забезпечити подальше дотримання санкцій проти росії та білорусі, а також включити до санкційних списків причетних до депортації українських дітей.

Серед іншого у резолюції закликають оцінити участь представників ЗМІ у пропагандистських кампаніях, організованих росією та білоруссю щодо депортованих українських дітей, для, наприклад, відмови в акредитації та допуску на публічні заходи.

Нагадаємо, за онлайн участю першої леді України Олени Зеленської під час зимової сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи відбудуться дебати за терміновою процедурою на тему "Становище дітей України".

Що відомо про депортації дітей на ТОТ і в росію

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології.

Окрім того, національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Також повідомлялось, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії".

Як повідомив  омбудсмен Лубінець, що офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

Станом на 28 грудня Україна підтвердила незаконне вивезення 19 546 дітей.

4 січня, російський диктатор володимир путін підписав наказ, який дозволить надавати українським дітям російське громадянство. Громадянство надаватимуть, щоб депортованих українських дітей "юридично не залишилося в рф".

Нагадуємо, у разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви "Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини" на сайті "Діти війни".

Свіжі дописи

  • Новини

Наприкінці липня відключень світла стане менше: в Укренерго прогнозують покращення ситуації

Зменшення обсягів відключень електрики прогнозується наприкінці липня, коли очікується вихід із ремонтів генеруючого обладнання, що покращить ситуацію… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Під Торецьком окупанти обстріляли евакуаційне авто: поранено двоє парамедиків

Біля Торецька російська армія атакувала автомобіль парамедиків, які евакуювали мирних жителів. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Шмигаль обговорив з головою Генасамблеї ООН потреби України задля відновлення та розбудови енергосистеми

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із головою Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй Деннісом Френсісом.… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Виграти каву з Залужним за донат: як працює це рішення та як стати його частиною

Кожен охочий може завдяки донату зустрітися з колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. “Рубрика” розповідає подробиці.… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам вже сьогодні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо у кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) Дональда… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

ISW повідомив про бій у районі Журавки на Сумщині: в ОВА прокоментували

Бій, який нещодавно стався в прикордонній частині Сумської області, в районі Журавки, відбувається не вперше:… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.