Україна отримає від Данії на кіберзахист $9,5 млн: як працює це рішення

На проєкти підтримки розвитку кібербезпеки та оборони Збройних сил та українського Міністерства оборони Данія пожертвує 91 млн крон (9,5 млн доларів – ред.).

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міноборони Данії.

У чому проблема?

Сьогодні жертвами хакерів можуть стати не лише люди, але й цілі держави. За ефективністю та наслідками застосування кіберзброю, а саме такий термін все частіше використовують вчені, можна прирівняти до зброї масового ураження. Тому кібербезпека — одна з основних проблем, що викликає занепокоєння.

Особливо зараз, коли Україна захищає свою незалежність від агресивної сусідки – російської федерації. Кожного дня попри бої на фронті та повітряні атаки по регіонах країни, російські хакери намагаються зламати захист інформації, що містять державні установи, зокрема Міноборони та ЗСУ.

Зазначають, що кібератаки є невіддільною частиною війни росії в Україні, де рф намагається послабити здатність України захистити себе за допомогою кібератак.

Яке рішення?

Зауважимо, що під час засідання Контактної групи з питань оборони України (UDCG) 19 вересня міністри оборони України, Естонії та Люксембургу провели стартову зустріч нової ІТ-коаліції у рамках "формату Рамштайн".

"Завданням ІТ-коаліції є забезпечення захищеної та стійкої ІТ-інфраструктури для Міністерства оборони України та Сил оборони, яка дозволить Україні бути більш ефективною на полі бою", – сказав Міністр оборони України Рустем Умєров.

Як це працює?

Допомога здійснюється під егідою ІТ-коаліції для України, яку очолює Естонія та Люксембург і до якої приєдналася Данія.

Данія та інші члени ІТ-коаліції підписали угоду про співпрацю у зв'язку із засіданням Контактної групи з питань оборони України.

У зв'язку з цим Данія дарує 91 мільйон данських крон за пріоритетні кіберпроєкти в ІТ-коаліції, які мають сприяти зміцненню загального кіберзахисту ЗСУ.

"Пожертва є важливим внеском у довгострокову підтримку зміцнення кіберзахисту України. З початку вторгнення Данія зробила значний внесок у боротьбу України за свободу, це також стосується кіберсфери.

Ми маємо кілька разів передавали пожертви на підтримку кіберзахисту та критичної ІТ-інфраструктури в Україні. Тому також природно, що ми робимо внесок у підтримку України в тій сфері, де ми вже активно працюємо", – сказав міністр оборони Троелс Лунд Поульсен.

Варто додати, що окрім Данії, в коаліції беруть участь Естонія, Люксембург, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди та Україна.

На сьогодні Данія, Естонія та Люксембург зробили фінансові внески в коаліцію.

Нагадаємо, американська корпорація Google разом з Міністерством цифрової трансформації запускає в Україні оновлений курс про штучний інтелект "Основи AI".

Окрім того, під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі команда Мінцифри зустрілася з керівництвом Google. Під час зустрічі компанія анонсувала, що продовжить співпрацю з Україною у сфері кібербезпеки. Зокрема, у 2024 році надасть 5 тисяч ключів безпеки для захисту облікових записів українських урядовців.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.