fbpx
Сьогодні
14:36 21 Січ 2024

У мобілізації 500 тисяч людей потреби не бачу, - Зеленський

Фото: Офіс Президента

Станом на сьогодні Глава держави не бачить конкретних деталей від Генерального штабу ЗСУ, щоб була потреба у мобілізації 500 тисяч українців.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Channel 4, пише Рубрика.

"Особисто я сьогодні не бачу потреби мобілізувати пів мільйона людей. Я це кажу не тому, що мені хочеться відповісти й комусь сподобатися.

Це не тільки життя, життя — пріоритет номер один. А друга історія – є відповідні дії, операції.

Я поки що не побачив достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що пів мільйона треба мобілізувати.

А третє – це ж іще гроші. Усі ці фінанси – вони точно не приходять від партнерів, я хочу, щоб усі це розуміли", наголосив український лідер.

Зеленський також пояснив, що усі зарплати та підготовка військових сплачується з українського бюджету.

Проте президент переконаний, що мобілізація дійсно потрібна, аби замінити військових на фронті.

"Питання мобілізація – це перш за все розуміння, що це таке для різних верст суспільства. Це питання справедливості, бо є люди, які з першого дня на війні і те, що вони не жаліються, це не значить, що немає бути можливості людям їх замінити, їм відпочити", підкреслив Президент.

Зеленський додав, що військові заслуговують на те, щоб їх замінили на фронті.

"Воїни, які були на фронті у найпотужніші й найскладніші часи, заслуговують на справедливість, – на те, щоб їх хтось замінив", зауважив український лідер.

Мобілізація в Україні

Зазначимо, що напередодні народний депутат Давид Арахамія повідомив, що військове командування України внесло запит на мобілізацію 500 тис. осіб. На сьогодні уряд продовжує розроблювати правила призову військовозобов'язаних.

Окрім того, президент Володимир Зеленський теж заявляв, що для контрнаступальних дій потрібно мобілізувати до 400–500 тисяч людей. Та Главі державі наразі "потрібно більше аргументів для того, щоби підтримувати цей напрямок".

Водночас Валерій Залужний переконаний, що мобілізацію не потрібно посилювати, а натомість повернути її "на ті рамки, у яких вона працювала раніше". На думку Залужного, обласні військові комісари, яких звільнили, були професіоналами.

Окрім того, зі слів Головнокомандувача, у Збройних силах України повинно залишитися на законодавчому рівні поняття придатності й непридатності до військової служби, та взагалі відмовитись від поділу на ступні інвалідності.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: