Німецька компанія Taurus заявила, що у разі постачання ракет Україні зможе швидко поповнити запаси

Заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини з питань оборони Йоганнеса Арльта про те, що оборонна промисловість Німеччини не зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання їх Україні спростував сам виробник – компанія Taurus Systems GmbH.

Про це повідомляє DW.

Як зазначили у виданні, глава Taurus Systems Йоахім Кнопф заявив, що швидке поповнення запасів ракет не є проблемою.

"У разі відповідного замовлення виробник готовий у найкоротший термін як розгорнути виробництво нових ракет Taurus, так і доопрацювати існуючі", – написав він у соцмережі.

Нагадаємо, 27 травня Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просить надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. Президент України Володимир Зеленський спілкувався на цю тему з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Ще у листопаді компанія-виробник MBDA, якій належить Taurus Systems, заявляла, що здатна в найкоротші терміни не лише наростити виробництво ракет Taurus, а й принагідно інтегрувати в них нові технічні досягнення.

17 січня ексрадник Меркель висловив сподівання, що Німеччина все-таки надасть Україні ракети Taurus не пізніше, ніж через місяць.

Однак у цей же день німецькі депутати не підтримали подання опозиції вимагати від уряду передачі Україні стратегічних ракет Taurus. Поіменне голосування відбулось у середу ввечері після дискусії. "За" проголосували 178 обранців, проти – 485, 3 – утрималися.

Ракети Taurus

Ця авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей.

Taurus – німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які вже успішно використовуються ЗСУ. Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета вважається ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери або склади боєприпасів.

Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Свіжі дописи

  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

За цей день нашим Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині, – Зеленський

Силам оборони України вдалося частково стабілізувати ситуацію в Харківській області. Окупантів продовжують знищувати за допомогою… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

У Херсоні з-під завалів вдалося врятувати трьох дітей та жінку

Російські війська сьогодні вдень, 15 травня, обстріляли центр Херсона з авіації. Постраждали 19 людей, серед… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

З окупованої Запорізької області в Україну повернули 17-річного хлопця-сироту

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути 17-річного хлопця з тимчасово окупованої Запорізької області. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.