fbpx
Сьогодні
16:09 21 Січ 2024

Не все добре, але й не катастрофа: Буданов прокоментував український контрнаступ

English version here

Фото: З відкритих джерел

Керівник ГУР Кирило Буданов зауважив, що не можна називати "катастрофою" невдалий український контрнаступ у 2023 році, а також що Збройні сили не обійдуться без мобілізації. Він також заявив, що без допомоги КНДР ситуація з боєприпасами в росії "була б катастрофічною".

Про це Буданов розповів у інтерв'ю FT, інформує Рубрика.

"Сказати, що все добре (запитання про те, що анонсований контрнаступ України у 2023 році не досягнув успіхів – ред.) – це неправда.

Сказати, що це катастрофа – теж неправда…

Хоча початкові плани передбачали дещо інше, ми виконали свою обіцянку. Цього літа наші підрозділи неодноразово входили до Криму", – зауважив Буданов.

Очільник ГУР прокоментував мобілізацію, зазначивши, що навіть важко уявити, що Україна обійдеться без набору додаткових людей – нестача рук дуже відчутна.

Буданов прогнозує, що Україні все ще вдасться стримувати путіна, і вона вже довела, що вся легенда про могутність росії – це "мильна бульбашка".

Він наголосив, що наразі Північна Корея стала для росії найбільшим постачальником зброї.

Зокрема, КНДР передала рф багато артилерійських боєприпасів.

За його словами, росія витрачає більше зброї та боєприпасів, ніж може виробити. Водночас вона має проблеми з її якістю, через що і змушена шукати зброю в інших країнах.

Також Буданов додав, що без допомоги Північної Кореї ситуація з боєприпасами в росії "була б катастрофічною".

За словами головного розвідника, постачання "значної кількості" артилерійських боєприпасів, дало росіянам змогу "трохи видихнути".

Водночас росія не хоче покладатися на зовнішню допомогу.

"Це завжди вважалося нижче за них, це (для них) приниження", — каже очільник української розвідки.

рф використовує балістичні ракети Північної Кореї

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

Незабаром у ISW повідомили, що росія посилює спроби отримати балістичні ракети із-за кордону, оскільки ці ракети, можливо, ефективніші для проникнення або уникнення української ППО.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що у ПС наразі не можуть підтвердити інформацію про використання російською армією балістичних ракет, які передала Північна Корея.

Пізніше через таку інформацію про постачання північнокорейських ракет до РФ США скликали засідання Ради безпеки ООН.

Співробітники правоохоронних органів встановлюють країну виробництва ракет, якими російська федерація вдарила по Харкову 2 січня. Унаслідок обстрілу загинуло двоє мирних мешканців міста.

У Харкові експерти досліджують уцілілу хвостову частину ракети, яку РФ могла отримати з КНДР: візуально вона схожа на "Іскандер", однак є деякі технічні відмінності, крім того, експерти відзначають, що ракета була зібрана не так якісно.

У четвер, 11 січня, генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі Суспільне.Спротив підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї на війні проти України.

Проте КНДР заявила про безпідставність звинувачень про використання росією північнокорейських ракет у війні проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: