fbpx
Сьогодні
20:21 20 Січ 2024

У Харкові волонтери відкрили безкоштовну школу будівельників: для чого це рішення

English version here

Фото: Добробат

У Харкові відкрилася безкоштовна експрес-школа будівельника. У ній навчають тих, хто хоче опанувати нові навички та допомагати відновлювати будинки, уражені внаслідок обстрілів рф. Школа вже випустила п'ятьох фахівців і готується до нового набору. 

Про це пише Рубрика посилаючись на "Накипіло".

У чому проблема?

Проєкт заснував Харківський підрозділ «Добробату». Це добровольчий будівельний підрозділ, який допомагає відновлювати пошкоджені оселі й об'єкти соціальної сфери (перекрити зруйнований дах, забити вікна, підмурувати стіни тощо).

«Наше завдання — не просто навчити людину, дати їй якусь спеціальність. Під час навчання ми прагнемо надати розуміння, що патріотизм першочергово розвивається через бажання допомогти державі, своїм близьким. А це й про сплату податків, і про те, щоби своїми вміннями долучатися як волонтери», — наголошує керівник Харківського підрозділу «Добробату» Павло Філіппенко.

Він наголосив, що наразі один із напрямів за яким проходить навчання — вікна і двері — на сьогодні найбільш затребуваний. Адже є багато різних організацій, донорів, які надають гроші, аби люди могли купити собі вікна. Працює державна програма "єВідновлення". А елементарно людей, які ці вікна можуть вставити, залишилося дуже мало.

Яке рішення?

У школі планують навчати людей за дев'ятьма напрямками:

  • монтажник світлопрозорих конструкцій,
  • плиточник,
  • муляр,
  • монтажник фасадних систем,
  • маляр-штукатур,
  • покрівельник,
  • гіпсокартонник
  • монтажник підвісних систем.

На курсах знаннями ділитимуться майстри з досвідом роботи. Навчання проходить офлайн у Харкові та триває три-чотири тижні залежно від обраної спеціальності. З матеріалами, необхідними для навчання (наприклад, із зразками вікон і плитки), частково допомагає бізнес. Нині волонтери шукають партнерів, які готові надати матеріали для інших напрямків школи.

Як це працює?

Крім фахових консультацій, курси включають модулі:

  • з домедичної допомоги, мінної небезпеки,
  • психології (комунікація в колективі, із замовниками та підрядниками),
  • фінансової грамотності (навіщо реєструвати ФОП, які є держпрограми для підприємців тощо).

Школа стартувала 11 грудня із групою монтажників фасадних систем. До завершення курсу ці студенти відпрацювали навички. Вони з іншими волонтерами відновлювали лікарню в Помірках у Харкові, яку російські війська обстріляли 29 грудня. У лікарні їм вручили сертифікати про закінчення курсу.

Волонтери готові навчати людей з інших населених пунктів. За потреби, студентів на час курсу забезпечать житлом та харчуванням у Харкові. Наразі школа набирає групи на два напрямки.

Навчання монтажників вікон і дверей стартує з 22 січня, а плиточників — від 29 січня.

Подати заявку до експрес-школи будівельників у Харкові можна за посиланням. Телефон: 066 147 4305 (куратор програми Андрій Подпанюк).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: