fbpx
Сьогодні
Фото 13:30 19 Січ 2024

Центр допомоги жінкам та дітям, які постраждали внаслідок війни, відкрили у Чернігові: як працює це рішення

Фото: Eleos-Ukraine Facebook

Денний центр під назвою "Жіночий хаб Святої Ольги" відкрили у Чернігові. Тут безплатно опікуватимуться постраждалими від повномасштабного вторгнення жінками та дітьми.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на сторінку ГО "Елеос-Україна" у Фейсбук.

У чому проблема?

"Елеос-Україна" займалася боротьбою з домашнім насиллям ще до початку повномасштабного вторгнення та має чималий досвід в опіці людьми, що потребували допомоги, схову, психологічної чи правової підтримки.

Перший шелтер відкрили у 2021 році. З того моменту там надається комплексна допомога, наприклад, консультації, прихистки та подібне. З моменту повномасштабного вторгнення кількість викликів лише зросла, тому мережа шелтерів почала розширюватись.

Яке рішення?

Черговий хаб допомоги нещодавно розпочав свою роботу у Чернігові, у відкритті взяли участь заступниця Голови ВР Олена Кондратюк і латвійська делегація на чолі зі спікером Саейми Латвії Дайгою Мієрінею.

Фото: Eleos-Ukraine Facebook

Міська влада Чернігова підтримала ідею створення цього центру. Оренда будівлі, у якій він розміщений, – менше двох гривень.

За словами Дмитрієва, цей відкритий у Чернігові центр вже 10-й по Україні.

"Я хочу подякувати народу Латвії за довіру, за те, що він настільки багато допомагає. Ми дуже цінуємо цю допомогу", – заявив він.

Фото: Eleos-Ukraine Facebook

Фото: Eleos-Ukraine Facebook

Представники центру подарували латвійській делегації символічний подарунок – мінікартину із зображенням Чернігова.

Своєю чергою Мієріня подарувала їм латвійський прапор, з яким Латвія нещодавно зустрічала Президента України Володимира Зеленського.

Фото: Eleos-Ukraine Facebook

Як це працює?

У "Жіночому хабі Святої Ольги" є і дитячий, і дорослий психологи. Серед інших спеціалістів – педагог-вихователь, соціальний працівник, тренер та інші.

"У цьому центрі будуть надаватися такі послуги, як психологічна допомога жінкам і дітям, які постраждали від війни, юридична допомога, соціальний супровід", – зазначив голова правління мережі ГО Eleos-Ukraine Сергій Дмитрієв.

Фото: Eleos-Ukraine Facebook

На тих, хто потребує підтримки, окрім психологів, тут чекатимуть йога, фітнес, фізична реабілітація тощо.

Відвідати цей центр у Чернігові можна буде з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 18:00.

Проєкт реалізується за донорської підтримки Міністерства закордонних справ Латвії та латвійської організації "Центр МАРТА".

Кошти на нього виділені з держбюджету Латвії.

Фото: Eleos-Ukraine Facebook

Нагадаємо, що також на донати естонців облаштовали шелтер у Хмельницькій області.

Раніше Рубрика повідомляла, що у Чернігові 15 січня запрацює Денний центр "Жіночого Хабу Святої Ольги". Він безкоштовно опікуватиметься жінками та дітьми, котрі постраждали внаслідок війни.

Нагадаємо, у Чернігові побудували модульне містечко81 ордер вже виданий і люди поступово заселяються у квартири модульного містечка, яке побудували завдяки співпраці Чернігівської міської ради та Національного комітету товариства Червоного Хреста.

Також повідомлялось, що у Чернігові відновили пологовий будинок, пошкоджений під час обстрілу російськими ракетами під час активних бойових дій у лютому-березні 2022 року. При цьому кількість породіль зменшилася вдвічі, у порівнянні з періодом ніж до повномасштабної війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: