У Румунії протестувальники заблокували вже третій пункт пропуску на кордоні з Україною

Уранці, 18 січня, румунські перевізники та фермери заблокували пункт пропуску "Халмеу-Дякове" на кордоні з Україною. Окрім цього блокують КПП "Сірет-Порубне" та "Вікову-де-Сус–Красноїльськ".

Про це hromadske повідомили у Державній прикордонній службі України.

Як зазначають, про блокування від представників прикордонної поліції Румунії українські прикордонники отримали інформацію після 10:00.

Державна митна служба України попереджала, що перед пунктом пропуску "Халмеу-Дякове" зі сторони Румунії розпочнеться акція місцевих автоперевізників та фермерів. Протестувальники планують перекрити рух вантажівок, блокада не стосуватиметься руху легкового транспорту та автобусів.

Румунські протестувальники вже блокують два пункти пропуску з Україною — "Сірет-Порубне" та "Вікову-де-Сус – Красноїльськ".

За даними Чернівецького прикордонного загону, станом на 8:00 18 січня в електронній черзі на перетин кордону через "Порубне" зареєструвалися 1 450 вантажівок.

Варто зазначити, що протести не організовуються централізовано асоціаціями, з якими велися урядом переговори. Міністр сільського господарства Румунії Флорін Барбу закликав фермерів, які залишилися на акції протесту, до нових дискусій.

"Я чекаю всіх фермерів у міністерстві, незалежно від того, чи є вони частиною асоціацій, які були цього тижня на зустрічах, чи вже дали мандат делегації, яка представила себе в міністерстві. Двері Міністерства завжди відкриті, а фермери завжди знайдуть у мені партнера для діалогу для розв'язання проблем, з якими вони стикаються", — зазначив Барбу.

Що відомо про протести перевізників та фермерів Румунії на кордоні з Україною

Нагадаємо, фермери з усієї Румунії вже тиждень протестують і блокують рух сільськогосподарською технікою та вантажівками вздовж кільцевих доріг великих міст, на в'їзді в порт Констанца, у районі митниці.

Фермери скаржилися на ціни на пальне, висловлювали невдоволення оподаткуванням, вимагали покращити кредитування сільського господарства та припинити завезення зерна з України.

На кордоні з Україною румунські фермери блокують пункти пропуску "Сірет" та "Вікову-де-Сус".

16 січня Прем'єр-міністр Румунії Йон-Марчел Чолаку заявив, що вже за кілька днів можуть завершитися протести румунських фермерів та далекобійників. За його словами, 99% питань фермерів вже вирішено і зараз ведуться переговори зі страховими компаніями щодо проблеми, яку порушили далекобійники.

"У нас була пандемія, енергетична криза, війна. Був приплив товарів з України на територію Румунії. Те матеріально-технічне забезпечення, яке фермери купували минулого року, вони купували дуже дорого, навесні воно подешевшало, і ціна на сільгосппродукцію зросла", — сказав він.

Чолаку заявив, що майже 99% запитів, які поставили аграрії, були закриті. І також вирішується питання, яке порушили румунські перевізники.

Свіжі дописи

  • Новини

Поради від WWF-Україна: як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров’я

Всесвітній фонд природи Україна (WWF-Україна) дав поради, як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У британській розвідці зауважили, що Харківську область атакувало нове угруповання російської армії

Нещодавно сформоване Північне угруповання військ росії атакувало Харківську область України та взяло під контроль кілька… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

ЦПД назвав мету фейків рф про “відсутність” оборонних рубежів на Харківщині

Російська пропаганда поширює у межах ІПСО маніпулятивні повідомлення про нібито відсутність оборонних рубежів українських захисників… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

“Мирна угода” з рф навесні 2022 року: Кулеба вчергове спростував чутки, що вона зірвалася через відмову Києва

Ще навесні 2022 року Україна та росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій,… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ на Харківщині провели зміну позицій в районі Лук’янців

У Харківській області українські воїни провели зміну позицій в районі Лук'янців. Сили оборони продовжують виконання… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Блінкен заявив, що американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну

Американський пакет військової підтримки, раніше узгоджений Конгресом Сполучених Штатів, незабаром прибуде в Україну, Про це… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.