Боротьба з обходом санкцій проти рф: Президент провів нараду із зовнішньою розвідкою

Глава держави Володимир Зеленський наголосив на необхідності активнішого реагування на кожен випадок обходу санкцій з боку російської федерації.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на вечірнє відеозвернення Президента Володимира Зеленського.

"Дуже позитивна, реально надихаюча розмова з Президентом Франції Макроном.

Подякував за створення артилерійської коаліції в межах нашого оборонного формату "Рамштайн" та за готовність Франції поставити Україні саме цього року десятки "цезарів" – дуже результативних систем артилерії та снарядів до них.

Він акцентував, що сьогодні вони обговорили ситуацію на полі бою в Україні – деталі зараз, перспективи. Відповідно – те, що важливо включити в новий оборонний пакет, який Франція зараз готує.

І, окрім усього, обговорили роботу з Францією щодо безпекових гарантій для України. Наразі готується двостороння угода.

"Продовжуємо нашу комунікацію з партнерами і щодо санкцій проти Росії – їхньої повної дії. Усі наші дипломатичні представники мають активізуватися, щоб і партнери реагували активніше на кожен випадок обходу санкцій з боку Росії", – йдеться у заяві.

За словами президента, мова йде не про просто абстрактне питання, а саме про те, як РФ виробляє зброю, зокрема ракети. Зеленський сказав, що у всіх російських ракетах є десятки критично важливих компонентів, вироблених за кордоном, і багато з них – компаніями з вільного світу.

"Сьогодні була відповідна доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка. Чіткі факти. Тож блокувати шляхи обходу Росією санкцій – це буквально блокувати терор. Я вдячний усім партнерам, які це розуміють, та кожному й кожній у світі, хто допомагає нам у відповідній роботі", – додав Зеленський.

Президент провів сьогодні й нараду з главою нашого уряду Денисом Шмигалем.

"Перше – це енергетика, захист і спроможності нашої енергосистеми. Споживання зараз велике, загрози з боку ворога надзвичайно серйозні, але професійна робота і наших енергетиків, і всіх, хто відповідає за захист енергообʼєктів, дає змогу забезпечувати країну світлом і теплом. І це вагомо. Також сьогодні була окрема доповідь про захист стратегічних енергообʼєктів. Доповідав віцепрем'єр Олександр Кубраков.

Прем'єр-міністр доповів сьогодні ж і щодо ситуації в нашій фінансовій системі. Ситуація стабільна, соціальні виплати забезпечуються у повному обсязі. І при цьому – без емісії. І, до речі, хочу подякувати всім нашим платникам податків у державі – кожному й кожній, хто в Україні підтримує робочі місця, забезпечує виробництво, працює легально й чисто. За минулий рік ми маємо – попри війну – і економічне зростання 5%, і збільшення сплати податків, яке відповідає зростанню в економіці. Це чітка ознака сили України. І держава справді цінує всіх, хто в цей час попри всі складнощі працює, сплачує податки й підтримує таким чином нашу можливість – спільну можливість – захищати державу й незалежність", – зауважив глава держави.

Окрема доповідь глави уряду щодо будівництва фортифікацій. Триває робота, й усім, хто залучений, моя вдячність. Результати – такі, яких потребуємо.

Зеленський подякував всім, хто захищає нашу державу, хто заради України б'ється та працює і хто активний максимально, щоб в України, в українських компаній, в українців був потрібний результат.

рф обходить санкції

На початку січня Зеленський уже заявляв, що росія навчилася обходити західні санкції, які проти москви запровадили за повномасштабне вторгнення в Україну.

Також Politico писало, що росії значною мірою вдається обходити санкції у сфері технологій. Це дає змогу москві виробляти зброю і продовжувати війну проти України.

Нагадаємо, 18 грудня ЄС ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії.

Як заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, у ньому ЄС запропонував "потужний набір нових списків та економічних заходів, які ще більше послаблять російську військову машину".

Свіжі дописи

  • Новини

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги для України, який оголосять найближчими днями

Помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні, майже 2 тисячі – загинули або поранені

Щонайменше 1993 дитини в Україні були вбиті або поранені з початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

У зв’язку з обстрілами окупантів у двох населених пунктах Сумської області оголосили евакуацію

У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з російськими… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

З російської окупації на Україну повернули ще 9 дітей разом з родинами

Благодійна організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще дев’ятьох українських дітей разом з їхніми… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог збільшив кількість атак, за добу на фронті зафіксовано близько 140 боєзіткнень

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися близько 140 бойових зіткнень. Також… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Винищувачі F-16 будуть в Україні протягом місяця, – прем’єр-міністерка Данії

Винищувачі F-16, які Данія передає Україні, будуть у розпорядженні Повітряних сил ЗСУ протягом місяця. Про… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.