fbpx
Сьогодні
15:59 16 Січ 2024

Понад 250 тис. осіб отримають користь від ініціатив, спрямованих на відновлення та посилення соціальної стійкості в Україні

English version here

Уряд Німеччини у співпраці з Німецьким банком розвитку KfW домовився з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) про подальше сприяння відновленню та стійкості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та інших постраждалих груп населення в Україні, шляхом розробки довгострокових рішень за допомогою трьох нових ініціатив.

Про це інформує Рубрика.

Очікується, що додаткові 89,9 млн євро, надані Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), принесуть пряму чи опосередковану користь принаймні 250 000 осіб у 10 регіонах України.

Відповідно до Експрес-оцінки збитків і потреб від березня 2023 року, внаслідок російського вторгнення прямі збитки для будівель та громадської інфраструктури в Україні становлять 135 мільярдів доларів США.

Пошкоджено близько 1,4 мільйона житлових будинків, із яких близько третини не підлягають ремонту. У результаті внутрішньо преміщені особи та інші постраждалі групи населення часто опиняються в необлаштованому житлі з обмеженим доступом до основних послуг.

Багато хто має недостатній дохід, щоб покрити свої базові потреби, оскільки рівень бідності з початку війни зріс майже в п'ять разів.

"Підтримка переселенців та підвищення соціальної стійкості є одним із пріоритетів німецько-української співпраці для розвитку. Партнерство МОМ і Німецького банку розвитку KfW стало ефективною основою для надання комплексної підтримки у сферах житла, громадської інфраструктури та покращення засобів до існування, які зараз є критично важливими", – зазначає Мартін Єґер, Посол Німеччини в Україні.

Наприкінці 2023 року Німецький банк міжнародного розвитку KfW та МОМ підписали угоди за трьома програмами.

Перша програма має на меті розширення поточної ініціативи, яка забезпечує соціальне та доступне житло для внутрішньо переміщених осіб та інших постраждалих груп населення в регіонах, де проживає значна кількість ВПО.

Водночас Фонд реконструкції та розширення можливостей громади (HREF) посилить спроможність громад визначати та пріоритезувати власні ініціативи з відновлення, приділяючи особливу увагу відновленню громадської інфраструктури та послуг у поєднанні з ініціативами соціальної стійкості.

Нарешті, ініціативу "Забезпечення засобами до існування +" було створено, щоб сприяти соціально-економічному відновленню України.

Метою ініціативи є забезпечення ВПО та інших постраждалих груп населення необхідним обладнанням, інфраструктурою та навичками, щоб знайти достойну роботу або вести процвітаючий бізнес.

"Коли я був готовий закрити ресторан, отримана підтримка допомогла мені не лише фінансово, але й емоційно не здаватися", — ділиться власник малого бізнесу з Київської області після отримання бізнес-гранту від SME Boost, проєкту підтримки мікро- та малих підприємств, що фінансується Урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KfW.

Очікується, що заходи сприятимуть гендерній рівності завдяки розширенню економічних можливостей жінок і посиленню їхньої ролі в процесах прийняття рішень на місцевому рівні. Ініціативи також будуть зосереджені на інтеграції переміщених осіб та інших уразливих груп, включно з ветеранами війни та їхніми родинами.

"Залучення місцевої влади на регіональному рівні та рівні громад забезпечить процес відновлення, який відповідатиме ситуації на місцях та узгоджуватиметься з планами розвитку та пріоритетами громад", – сказав Стівен Роджерс, заступник Голови Представництва МОМ в Україні.

Разом ці три нові ініціативи можуть підтримати щонайменше 80 тис. осіб.

Іще 170 тис. ВПО, людей, які повертаються, та інших постраждалих груп населення отримають непряму вигоду від покращення інфраструктури та послуг. Ініціативи реалізовуватимуться в чіткій координації з Урядом України відповідно до національного плану відновлення.

МОМ та Уряд Німеччини через Німецький банк розвитку KfW збудували міцне партнерство в Україні з 2020 року.

Нещодавно розпочаті ініціативи розширять та доповнять поточні заходи, засновані на найефективніших практиках та отриманому досвіді

 Нагадаємо, за дорученням німецького Федерального міністерства економічного розвитку та співробітництва (BMZ), KfW та Міністерство фінансів України підписали Угоду про грант в сумі 50 млн євро для фінансування програми 5-7-9, яку впроваджує Фонд розвитку підприємництва.

Тако ж повідомлялось, що Німецький банк розвитку KfW виділяє НЕК "Укренерго" 24 млн євро на відновлення підстанції, пошкодженої внаслідок ракетних обстрілів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: