Новини

На кордоні з Польщею розблоковані усі пункти пропуску

За інформацією Прикордонної варти Республіки Польща, о 20:00 польські перевізники завершили акцію протесту на кордоні – усі пункти пропуску розблоковані.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Держприкордонслужбу.

"Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі", – поінформували у ДПСУ.

Раніше польські перевізники завершили блокування перед пунктами пропуску «Краківець» та «Рава-Руська». Таким чином, усі пункти пропуску на кордоні з Польщею розблоковані.

Так, о 16:00 (за київським часом) завершилася акція протесту перед пунктами пропуску «Краківець-Корчова» та «Рава-Руська-Гребенне. Пізніше рух вантажівок відновили через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ».

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйк й заблокували низку КПП.

Польський уряд не може в односторонньому випадку вплинути на угоду між Україною та Європейським союзом щодо лібералізації вантажних перевезень, попри те, що це є однією з вимог протестувальників.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

Державний бюджет України через страйк польських перевізників й блокування кордону втратив 9,3 мільярда гривень від недонадходження митних платежів.

Прем'єр Польщі Дональд Туск пообіцяв, що він намагатиметься переконати польських перевізників перестати блокувати пропуск вантажівок на кордоні з Україною.

Як повідомлялось, 16 грудня, на польсько-українському кордоні помер водій машини, яка стояла в черзі через страйк польських перевізників.

Причиною страйку називають «надмірну конкуренцію» після ухвалення «транспортного безвізу» між Україною та країнами ЄС. Він звільнив українських перевізників від необхідності отримувати дозволи на двосторонні й транзитні перевезення до держав ЄС.

Протестувальники вимагають, зокрема, повернути необхідність отримання дозволів для українських транспортних фірм. Також вони хочуть, щоб Польщі не треба було ставати в е-чергу в Україні, бо їм, кажуть, подекуди доводиться жити в машинах по два тижні.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: митники столиці передала ЗСУ спецтехніку для будівництва фортифікацій

На потреби українських Збройних Сил київські митники передали спеціальну техніку, яка допоможе у будівництві фортифікаційних… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

У міністерстві оборони США заявили про блокування доступу до Starlink для росіян в Україні

У Пентагоні стверджують, що запобігли несанкціонованому використанню російськими військовими інтернет-терміналів Starlink, якими керує компанія SpaceX… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Одного з організаторів вечірки, де знущалися з дівчат, звільнили з-під варти: внесли заставу

Один з організаторів "блогерської вечірки" Андрій Ярина, на якій у лютому 2023 року знущалися з… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Бійцям 47-ї окремої механізованої бригади вдалося зупинити механізований штурм ворога

Військовим 47-ї окремої механізованої бригади вдалося зупинити масований механізований ворожий штурм із застосуванням російських танків… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Міністр оборони Німеччини озвучив наміри купити для України три пускові установки HIMARS

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про наміри придбати у Сполучених Штатів Америки три пускові… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Бачимо, до чого готується окупант, буде йому відповідь: Зеленський провів нараду з військовими

9 травня президент  Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони: обговорили прискорення постачання зброї… Читати більше

Thursday May 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.