Умєров у Давосі запропонував створити міжнародну групу щодо виведення російських військ з України

Міністр оборони Рустем Умєров запропонував створити міжнародну робочу групу на рівні міністрів оборони та радників з питань нацбезпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ рф з України.

Про це Умєров повідомив у Фейсбуці, пише Рубрика.

Відповідну пропозицію голова Міноборони вніс на четвертій зустрічі радників з питань національної безпеки щодо української Формули миру, презентувавши учасникам 6-ий пункт ініціативи: "Виведення російських військ з території України".

Фото: Рустем Умєров/ФБ

Як констатував Умєров, запропонована Президентом Володимиром Зеленським Формула миру на сьогодні обʼєднує вже 83 країни світу.

Фото: Рустем Умєров/ФБ

На зустрічі радників міністр наголосив на неможливості говорити про відновлення суверенітету й територіальної цілісності України без повного виведення та роззброєння російських військ і терористичних угруповань із тимчасово загарбаних територій.

Фото: Рустем Умєров/ФБ

Як повідомляла Рубрикау Давосі 14 січня розпочалася четверта зустріч радників з питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації Формули миру.

Також повідомлялось, що 16 січня на щорічному Всесвітньому економічному форумі в Давосі заплановано виступ президента України Володимира Зеленського.

Серед учасників цієї зустрічі – 81 країна та міжнародна організація. На попередній зустрічі, що відбувалась на Мальті, було 66 учасників.

Представник Швейцарії у Давосі закликав "взяти Росію на борт" обговорень Формули миру.

Також він заявив,що Китай, який не бере участі у форумі, буде важко залучити до мирних переговорів України з рф, однак цього треба прагнути.

Свіжі дописи

  • Новини

Дні правничої карʼєри: роботодавці запрошують початківців на презентацію можливостей

Число стажувань і вакансій для юристів нині стрімко зростає. 14 найкращих роботодавців сфери презентують усі… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Естонія передасть Україні засоби для підсилення власного кіберпростору в межах ІТ коаліції

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко зустрілась із заступником командувача Кіберкомандування Сил оборони Естонії Міхкелем… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку окупанти не припиняють наступальних дій, але просування ворога зупинено

По усій лінії фронту ворог продовжує завдавати ракетні та авіаційні удари, здійснює обстріли з реактивних… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Іспанія готує новий пакет військової допомоги для України, – ЗМІ

Іспанія готує новий пакет допомоги Україні, що включає Leopard 2. Підготовка може бути завершена до… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

У якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар’їнку, – начальник поліції Харківщини про ситуацію у місті

Вовчанськ, що в Харківській області "перетворюється" на Бахмут чи Мар'їнку через постійні удари російських окупантів… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Відкрилась виставка пам’яток вишивки до Дня вишиванок

У Національному музеї декоративного мистецтва України відкрилась виставка пам’яток вишивки з музейної колекції, присвячена Всесвітньому… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.