fbpx
Сьогодні
14:43 13 Січ 2024

Під час ранкової атаки окупанти не змогли використати "Калібри: яка причина

Фото: З Вікіпедії

Російсько-окупаційні війська під час ранкової атаки 13 січня не використали крилаті ракети "Калібр" морського базування, оскільки на морі господарює шторм.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Вороже угрупування практично згорнуто, дві одиниці патрулюють у Чорному, одна в Азовському морі. Ракетоносії продовжують перебувати у пунктах базування. Штормова погода не дозволила їх використати протягом цієї атаки", пояснила речниця ОК "Південь".

Гуменюк додала, що сьогоднішня атака майже не зачепила південь України. Як зауважила вона, у Миколаївській області збили ракету Х-101, влучань не було.

Гуменюк також підкреслила, що окупанти, ймовірно, намагаються вивідати особливості протиповітряної оборони України.

Загалом, у ніч на 13 січня окупаційні війська завдали ракетного удару по регіонах України, застосувавши 40 цілей, зокрема крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА: сили української ППО знищили 8. Більшість не влучили завдяки роботі українських систем РЕБ.

Пізніше стало відомо, що сили протиповітряної оборони під час російської масованої атаки працювали у багатьох областях України: по регіонах лунали вибухи. Окупанти завдали удару ракетами по 8 регіонах країни.

Окрім того, у Повітряних Силах розповіли, що росія запустила також шість аеробалістичних ракет "Кинджал", з них не досягла цілей половина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: