fbpx
Сьогодні
18:51 11 Січ 2024

Латвія анонсувала новий пакет допомоги для України

Фото: Офіс Президента

Латвія готує новий пакет допомоги Україні, який включатиме гаубиці, боєприпаси та інше. Також було підписано угоду про військове співробітництво між країнами, зокрема, щодо виробництва дронів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на президента Латвійської Республіки Едгарса Рінкевичса під час спільної пресконференції з лідером України Володимиром Зеленським.

Як відзначив Рінкевичс, Латвія й надалі продовжить надавати допомогу Україні. Зокрема він проінформував українського колегу щодо нового пакету допомоги, який включатиме:

  • гаубиці;
  • боєприпаси;
  • протитанкову зброю;
  • гелікоптери;
  • дрони;
  • пристрої зв'язку;
  • екіпірування.

"Латвія взяла на себе зобов'язання вести коаліцію дронів в рамках "Рамштайну", – додав лідер Латвії.

Також Рінкевичс та Зеленський підписали меморандуми про співпрацю у військові сфері, у тому ж числі щодо виготовлення дронів, які є важливими для України.

"Буде також міжурядова угода щодо допомоги України. Раніше Сейм проголосував надати більше ніж 500 млн євро на програму з реконструкції протягом 3 років – програма буде концентруватися на Чернігівську область", – додав президент Латвії.

Нагадаємо, що напередодні Зеленський перебував з візитом у Вільнюсі. 

Там український лідер зустрівся з главою Литви Гітанасом Наусєдою. На спільній пресконференції Президент Литви Гітанас Науседа анонсував, що його країна схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 млн євро.

Також у середу, 10 січня, президенти України та Литви Володимир Зеленський та Гітанас Науседа підписали у Вільнюсі спільну заяву. У присутності голів держав також було підписано низку двосторонніх документів, 

Зеленський також анонсував, що після Литви відвідає Латвію та Естонію. Там він зустрінеться з високопосадовцями країн Балтії.

Сьогодні, 11 січня, Президент України уже прибув до Естонії.

Керівник Української держави у Талліні провів переговори з естонським колегою Аларом Карісом. Він також планує зустрітися з прем'єркою Естонії Каєю Каллас і виступити в естонському парламенті.

Президент Алар Каріс оголосив, що Естонія виділить Україні допомогу в розмірі 1,2 млрд євро до 2027 року. Щороку країна надаватиме 0,25% свого оборонного бюджету на потреби України.

11 січня Зеленський прибув до Риги (Латвія). Цим він продовжив свої поїздки країнами Балтії.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: