До списку спонсорів війни НАЗК внесло найбільшу у світі мережу фастфудів Subway

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американську багатонаціональну франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки компанія продовжує бізнес у росії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на НАЗК.

В Агентстві зазначили, що понад 500 ресторанів мережі Subway (ТОВ "Сабвей Ай Пі") продовжують працювати на ринку країни-агресора, сплачуючи сотні тисяч доларів податків до бюджету РФ.

"Також Subway активно рекламує свою діяльність через підсанкційні російські соціальні мережі та доставляє їжу через сервіси "Яндекс", які співпрацюють з державними та правоохоронними органами країни-агресорки", зазначили в повідомленні.

У НАЗК звернули увагу, що після початку широкомасштабного вторгення росії в Україну ця компанія не повідомила про жодне скорочення своєї діяльності в країні-агресорі. Також не було і спроб від керівництва Subway засудити війну Кремля.

Інформація про компанію

Subway (Сабвей) є однією з найбільших мереж у світі за кількістю закладів громадського харчування.

А згідно з даними платформи Statista, у 2023 році цей глобальний бренд ресторанів швидкого обслуговування налічував 36 592 магазини по всьому світу. Тобто впродовж року Subway мала більше ресторанів у всьому світі, ніж будь-яка інша мережа.

Компанія працює в росії понад 20 років, створила близько 6 тисяч робочих місць, налічує 550 ресторанів у 122 містах. Російська мережа Subway зараз є третьою за кількістю точок у Європі після Великої Британії та Німеччини.

Особливістю бізнесу Subway є те, що вони працюють за системою франчайзі. Тобто існує велика мережа юридично відокремлених осіб, що працюють під брендом Subway, генерують доходи та сплачують податки. У рф франшизою мережі Subway володіє компанія Subway Russia Service Company з головним офісом у Санкт-Петербурзі.

"Subway повідомила, що усіма ресторанами в країні незалежно володіють та управляють місцеві та головні франчайзі, тому ресторани залишаються відкритими в Росії. Ця заява в частині неспроможності впливу на власних франчайзі не відповідає дійсності та фактично вводить в оману", – зауважують в НАЗК.

Свіжі дописи

  • Новини

Шмигаль провів зустріч з Блінкеном: обговорили подробиці пакета воєнної допомоги на $400 млн

У Києві, 14 травня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Державного секретаря Сполучених Штатів… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Стала відома дата майбутнього візиту Зеленського до Іспанії

Президент України Володимир Зеленський відвідає столицю Іспанії Мадрид у п'ятницю, 17 травня, і буде прийнятий… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Збільшилася кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова: серед них – 3 дитини

Через сьогоднішній російський удар по центру Харкова постраждало 17 осіб. Серед них троє дітей. Про… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: найбільша активність ворога спостерігається на Покровському напрямку, на околицях Вовчанська ведуться бої

Російські окупанти продовжують наступальні дії. Найбільша активність ворога спостерігається на Покровському напрямку. Своєю чергою, Сили… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Російські окупанти атакували центр Харкова: відомо про 9 постраждалих

російські війська атакували Харків, зокрема житлову забудову центральної частини міста. Відомо про девʼятьох постраждалих. Про… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Президент Франції підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із французьким колегою Еммануелем Макроном. Однією з тем… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.