Українські хакери залишили частину москви без інтернету та телебачення

Українське хакерське угруповання, ймовірно, за підтримки СБУ, зламало московського інтернет-провайдера "М9ком" й "знесла" його сервери. Внаслідок чого частина російської столиці залишилася без інтернету та ТБ.

Про це РБК-Україна повідомили власні джерела., пише Рубрика.

Як розповіли джерела, йдеться про 20 ТБ видалених даних:

  • офіційний сайт компанії,
  • сайти філіалів,
  • поштовий сервер,
  • сервіси кіберзахисту і т.д.

"Як наслідок – частина жителів Москви залишилася без інтернету та ТБ", – кажуть співрозмовники.

Крім того, хакери вивантажили більш як 10 Гб даних з поштового сервера та клієнтських баз компанії, які виклали для дослідження всіма бажаючими. Їх можна переглянути за посиланням.

Водночас для хакерів, як стверджують джерела, "М9ком" це така одна з "розминочних атак" перед ще більшою роботою, яка буде серйозною помстою за "Київстар".

Це не перша помста, нагадаємо, в грудні Рубрика повідомляла, що українські хакери, ймовірно, за підтримки Служби безпеки, вирішили помститися за кібератаку на "Київстар" та знищили IT-інфраструктуру російської компанії "Росводоканал".

Підприємство забезпечувало водопостачанням 7 мільйонів споживачів.

Українська ІТ-Армія

Як повідомляється на сайті організації, It Army Of Ukraine — це спільнота IT-фахівців з усього світу, які об'єдналися після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Ми найпотужніша спільнота в Україні й можемо утримувати одночасно більше 800 цілей. Фахівці різного рівня створили та продовжують створювати автоматизовані системи атак на інформаційні ресурси та сервіси країни-агресора", — йдеться на сайті.

Кібератаки на російські сайти

З початку повномасштабної війни українські IT атакують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні (пропагандистські) ЗМІ також припинили роботу через атаки "хакерів".

Нещодавно українська ІТ-армія паралізувала роботу російської системи управління підприємствами 1С-Рарус.

Також повідомлялось, що українська ІТ-Армія зламала російський хмарний сервіс "Битрикс24", яким користуються найбільші компанії-спонсори війни Росії проти України, до переліку яких входить і корпорація "Роснефть".

Збої у роботі сервісів "Битрікс24" відбулись у низці міст Росії, зокрема, у Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Самарі, Уфі, Челябінську, Краснодарі, а також у столиці Білорусі — Мінську.

Окрім того, кіберпідрозділи Головного управління розвідки атакували російську податкову систему вдалося знищити всю базу даних і її резервні копії: відтепер рф не вдасться повністю реанімувати свою установу.

У грудні українська ІТ Армія зробила "новорічний кіберподарунок росіянам". Хакери зупинили роботу платіжних терміналів російської федерації.

Свіжі дописи

  • Новини

Російські окупанти завдали удару по передмістю Харкова

Ввечері, 11 травня, у Харкові пролунали вибухи після оголошення повітряної тривоги. Про це заявив мер… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ утримувати позиції та відбивають штурми ворога на всіх напрямках, за добу на фронті – 108 боєзіткнень

На фронті протягом доби зафіксовано 108 бойових зіткнень. Найбільше атак українські військові відбили на Авдіївському… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Німецькі депутати пропонують залучити системи ППО НАТО для захисту західних регіонів України

Члени парламенту Німеччини від владних "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Укрпошта буде продавати на аукціонах посилки, які не були затребувані протягом шести місяців

Укрпошта продаватиме на аукціонах «Prozorro. Продажі» посилки, які не забрали за пів року. Таким чином… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Зривати російські наступальні задуми – це зараз завдання номер один, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зривати російські наступальні задуми - це зараз завдання номер… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Макрон знову не виключив втручання Франції у війну на боці України, але сподівається, що його країні не доведеться воювати

Президент Франції Емманюель Макрон в черговий раз не виключив втручання Парижа на боці України у війні… Читати більше

Saturday May 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.