Японія передасть Україні партію енергообладнання: деталі

Україна отримає від Японії сім високовольтних автотрансформаторів та п'ять газових турбін.

Про це повідомляє Міненерго за результатами зустрічі міністра Германа Галущенка з міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою, пише Рубрика.

"За тісної координації Міненерго уряд Японії передасть Україні сім високовольтних автотрансформаторів та п'ять газових турбін. Зокрема, автотрансформатори були закуплені за кошти ЄБРР, а завдяки зусиллям Японії та Програми розвитку ООН України (UNDP) це великогабаритне енергетичне обладнання буде доправлене в Україну. Газові турбіни, придбані Японією, Україна отримає за посередництва та значного сприяння UNDP та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA)", – йдеться у повідомленні.

Фото: Міненерго

Наголошується, що надане Японією обладнання дасть змогу забезпечити безперебійне енергопостачання понад 6 мільйонам українців, зокрема у районах, що постраждали від прицільних російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури.

Встановлення автотрансформаторів, обладнання, яке ворог руйнував чи не найчастіше, посилює стійкість енергосистеми, а газові турбіни відповідають пріоритетам України у децентралізації енергосистеми.

Фото: Міненерго

"Ми плануємо найближчим часом оголосити про надання ще двох додаткових автотрансформаторів через UNDP для ефективної та безперебійної роботи електромережі", – сказала Камікава під час зустрічі.

Галущенко подякував японській стороні за надану підтримку та готовність і надалі допомагати Україні.

Він також відзначив участь Японії у роботі груп з реалізації Формули миру, зокрема її першого пункту – ядерна і радіаційна безпека.

Зазначається, що уряд Японії та UNDP вже надали 1200 генераторів і 1000 блоків живлення державним установам і аварійно-рятувальним службам України.

А на початку жовтня 2023 року Програма розвитку ООН та Японія придбали і передали два високовольтні автотрансформатори для потреб НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, що 7 січня до України завітала міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, яка планує провести зустрічі в Києві, зокрема з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Під час візиту Камікава з Кулебою обговорила Формулу миру й підготовку до конференції у Токіо.

Окрім того, вона анонсувала, що Японія планує виділити на допомогу Україні 37 млн доларів, які направлять на закупівлю систем для виявлення дронів.

Також з міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою зустрівся п рем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Під час зустрічі вони обговорили низку питань співпраці між країнами.

Глава МЗС Японії також проведе консультації з партнерами з української сторони щодо розширення співпраці між двома країнами.

До того ж міністерка візьме участь "у відвертій дискусії з українськими партнерами щодо зусиль, спрямованих на досягнення справедливого і тривалого миру, яким українська сторона надає великого значення, а також щодо потенціалу Японії щодо конкретного внеску в цей процес".

Також 7 січня, міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава відвідала Бучу та Ірпінь Київської області.

Окрім того, з міністром МЗС Японії Йоко Камікавою зустрівся глава держави Володимир Зеленський.

Свіжі дописи

  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Україна та Чехія провели черговий раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави й на виконання Спільної декларації «Групи… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Як перевести 80% кадрових документів в ЕДО та врятувати працівників від паперової рутини

Епоха незліченної кількості паперів на робочих столах завершується. Компанії автоматизують робочі процеси та звільняють час… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Уряд виділив майже 2,4 млрд гривень на відновлення доріг в прифронтових регіонах

Понад 2,38 мільярда гривень виділив Уряд з резервного фонду державного бюджету на відновлення автодоріг в… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині, – екоактивіст Артем Приходько

Волонтер і захисник довкілля Артем Приходько впевнений, що війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині. Про… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Українським пілотам вдалося впровадили пуски авіабомб AASM з наднизьких висот

Українському пілоту винищувача МіГ-29 на граничній висоті вдалося запустити з кабруванням французькі авіабомби AASM-250 по… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.