fbpx
Сьогодні
Фото 10:13 08 Січ 2024

Атака по Дніпропетровщині: є загиблий, у Новомосковську вибухом перевернуло маршрутку

English version here

Фото ілюстративне

Сьогодні зранку, 8 січня, під час атаки росії у Дніпропетровській області ворог поцілив по Новомосковську. Вибухом перевернуло маршрутку, вже відомо про десятки поранених. В Криворізькому районі є загибла.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram глави Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака та Telegram глави МВС України Ігоря Клименка.

"Дісталося Новомосковську. Виникла пожежа, її вже локалізували. Вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, що проїжджала повз. Пошкоджені три адмінбудівлі, дві заправки, п'ятиповерхівка, авто. У місті, попередньо, 24 постраждалих. З них п'ятеро – діти: хлопчики 4 і 8 років та дівчата 11, 16 та 17 років. Всі – у лікарні в стані середньої тяжкості", – написав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За даними голови МВС Ігоря Клименка, у Новомосковську вибуховою хвилею перевернуло маршрутне таксі.

"8 пасажирів самостійно вибрались з салону. Загалом до медиків звернулись 20 людей, з яких 4 дітей", – конкретизував він єдані про постраждалих.

Фото: Телеграм / Сергій Лисак

Крім того, за даними ОВА, пошкоджені:

  • три адмінбудівлі,
  • дві заправки,
  • п'ятиповерхівка,
  • авто.

Також ворог поцілив по Кривому Рогу. Пошкоджені торговельний центр та понад два десятки приватних будинків.

Фото: Телеграм / Сергій Лисак

58-річний чоловік зазнав осколкових поранень. Він у задовільному стані.

Є влучання у Лозуватській громаді Криворізького району. Там загинула 62-річна жінка. Зруйнована приватна оселя.

"У Криворізькому районі зруйновано приватний будинок, одна людина загинула. Знищено приватний будинок і в Кривому Розі – троє людей можуть перебувати під завалами. Також руйнувань зазнав торговельно-розважальний центр",– повідомив Клименко.

Фото: Телеграм / Сергій Лисак

Інформація уточнюється.

Обстріл України

З ранку 8 січня в Україні було оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили повідомили про злет Міг-31К. Вся карта за хвилини стала "червоною".

Вибухи пролунали у Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, на Хмельниччині працювала ППО. Кривий Ріг опинився під масованим ракетним ударом. У Харкові РФ обстріляла промислові об'єкти, вже відомо про одну поранену.

У Запоріжжі прогриміли 5 вибухів, є "прильоти" по житлових районах, вже відомо про поранених.

А ввечері 7 січня стало відомо про запуск росіянами дронів-камікадзе "Шахедів" територією України. У деяких областях влада оголосила повітряну тривогу. Загалом ППО вночі збила всі 8 дронів типу "Shahed-131/136", які запустила рф.

Як повідомляла Рубрика, учора пізно ввечері російські окупанти також завдали ракетних ударів по Харкову. У місті пролунало вже кілька вибухів. Також влучання у Вовчанській громаді Харківської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: