fbpx
Сьогодні
13:46 07 Січ 2024

Федоров пояснив, як працюватиме цифровий рекрутинг до ЗСУ

Фото: З відкритих джерел

В Україні розробляють проєкт для цифрового рекрутингу до Збройних сил, який буде націлений на пошук операторів дронів.

Про це розповів віце-прем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

"Ми знаходимося на фіналі цього проєкту. Пілот буде на напрямку безпілотників. Ми вже запустили декілька бета-тестувань з бригадами, коли шукаємо таргетовано пілотів-операторів для роти ударних дронів", зазначив очільник відомства.

Міністр також  уточнив, що на цей час проводиться тестування процесу, тобто наскільки є зворотний зв'язок від бажаючих вступити до лав ЗСУ.

Як зауважив Федоров, мета проєкту – пояснити бажаючим:

  • ким вони можуть стати,
  • скільки буде тривати навчання,
  • якою буде зарплата,
  • які будуть бойові задачі.

"Складно запустити цей проєкт, бо потрібно перебудовувати систему. Систему, де немає ТЦК, де по суті розповідається про можливості, переваги і досвід, який буде", – додав Федоров.

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада поточного року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Вишкіл, про який йде мова у Концепції, не замінить призов, він дасть змогу кожному українцю набути навичок для захисту – себе, своїх близьких і країни.

Окрім того, наприкінці 2023 року уклали угоди із чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики "і почали співпрацю в інтересах поповнення українського війська мотивованими фахівцями":

На українських профільних сайтах з працевлаштування 389 підрозділів Сил безпеки та оборони України розмістили оголошення про 1847 вакансій: у суспільстві відгукнулися – в середньому по 9 заявок на 1 пропозицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: