У Мінсоцполітики розповіли, як мінився склад “Пакунка малюка” та чи зросла його вартість

В Україні переглянули склад "Пакунка малюка", врахувавши побажання батьків та думки експертів: вже з 1 січня 2024 року його вартість зросла з 6 816 до 7 689 гривень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство соціальної політики України.

У відомстві назвали нову комплектацію бейбі-боксу більш раціональною.

"До нього додано більше товарів, які мають попит: наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки і теплий одяг для немовлят (шапочки і чоловічки. Також збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання.

А натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки)", – зазначають у міністерстві.

Як уточнили, зростання вартості бейбі-боксу зумовлена збільшенням розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років – до 2 563 гривень.

У міністерстві зазначають, що склад "Пакунка малюка" підлягає перегляду щочотири роки. При цьому мають бути враховані експертні думки:

  • посадовців,
  • батьків немовлят,
  • представників ЮНІСЕФ,
  • фокус-групові дослідження.

На основі отриманої інформації Мінсоцполітики коригує вміст "Пакунка малюка" і провадить подальші переговори з виробниками та постачальниками.

За словами заступниці міністра соцполітики Уляни Токарєвої, при визначенні комплектації бейбі-боксу відомство орієнтувалось на потреби більшості дітей.

Скоригований вміст "Пакунка малюка" наразі проходить процедуру державної реєстрації. Після цього з ним можна буде ознайомитись сайті відомства.

Довідка

"Пакунок малюка" – це одноразова натуральна допомога від держави сім'ям, у яких народилася дитина. Мета цієї програми – підтримати  родину новонародженого та допомогти їй  забезпечити належний догляд за немовлям. 

Бебі-бокси були запроваджені ще у 2018 р., коли був започаткований пілотний проєкт, що реалізовувався між Урядом України та ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) і ЮНОПС (Управління ООН з обслуговування проєктів).

З того часу видано близько 700 тисяч "пакунків малюка". Можливий варіант й отримання грошової компенсації замість бебі-бокса, проте частина батьків обирає саме "Пакунок малюка". Адже отримати з народженням дитини набір з більше ніж 80 найнеобхіднішими речами та засобами  – зручно і вигідно.

Свіжі дописи

  • Новини

В усіх регіонах України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії

Увечері 14 травня у Києві та в усіх областях України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Франція готує для України нову військову допомогу: ракети до системи ППО SAMP/T

Франція поставить Україні нову партію зенітних ракет Aster до системи ППО SAMP/T. Про це  заявив… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Я приїхав в Україну з меседжем, що ви не самі, за вами стоїть глобальна коаліція, – Держсекретар США

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що основний меседж його візиту в Україну полягає в… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Львівська політехніка отримала унікальне обладнання для лабораторії з симулятором роботи атомного реактора

Аргонська національна лабораторія зі США передала Львівській політехніці обладнання для нової лабораторії з симуляції роботи атомного реактора.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: ситуація на фронті залишається складною. Проте ЗСУ стримують натиск окупантів, завдаючи максимальних втрат

На фронті протягом поточної доби відбулося 130 бойових зіткнень. Найбільше атак зафіксовано на Покровському напрямку… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Наші воїни знищують окупанта, який намагається просуватись: усе досить напружено, – Зеленський

Ситуація на найгарячіших напрямках Донеччини та Харківщини складна, але контрольована. Наразі Харківський напрямок підсилений, і… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.