fbpx
Сьогодні
10:59 04 Січ 2024

Міноборони запобігло неефективному витрачанню 11,7 млн грн при закупівлі спецнавушників

Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони України провела дослідження закупівлі спеціалізованих навушників та запобігла неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень державних коштів.

Про це повідомила пресслужба відомства, пише Рубрика.

Там вказують, що їхні аудитори встановили: під час спрощеної закупівлі за лотами 1, 2 та 3 переможець процедури надав пропозиції фактично однакових цін (20 550 гривень, 20 499 гривень та 20 493 гривні) на різні зразки навушників.

Це створювало ризик закупівлі за завищеними цінами.

"Департаменту ресурсного забезпечення МОУ було запропоновано визначити конкретні моделі навушників, запропонованих переможцями, та провести моніторинг цін щодо подібних пропозицій на ринку", — розповідає Міноборони.

Після цього представники відомства, мовляв, мали зустріч з переможцями аукціону, під час якої домовилися зменшити вартість товару за трьома лотами.

Це допомогло запобігти неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень з бюджету.

Такий тип активних спеціальних навушників Міноборони закуповує вперше. Відомство оголошувало закупівлі за п'ятьма лотами.

Наразі всі 15 тисяч навушників уже перебувають на складах.

Найближчим часом їх передадуть безпосередньо підрозділам на найбільш пріоритетних напрямках фронту.

Перевірки Міноборони

Нагадаємо, раніше Міноборони провело внутрішній аудит у близько сорока військових частинах. Тоді було встановлено, що в Україні було виплачено понад 123 млн гривень бойових виплат громадянам, які не брали участі у бойових діях.

Також аудит Міноборони проводив перевірку тендеру щодо закупівлі обкладинок папок особових справ. Тоді ціну в 351 гривню за одну визнали завищеною.

Крім того, в одній з військових частин Житомирської області знайшли плати з золотом і сріблом на 65 млн гривень, які не стояли на обліку.

А в Чернігівській області Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони з правоохоронцями провела перевірку однієї з військових частин, внаслідок чого були виявлені порушення майже на 40 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: