fbpx
Сьогодні
17:59 03 Січ 2024

Правоохоронці Латвії арештували росіянина, який шпигував за військовими об'єктами

Фото: nra lv

Правоохоронці Латвії минулого місяця затримали громадянина РФ. Його підозрюють у стеженні за військовими об'єктами та передачу секретної інформації.

Про це заявила Служба держбезпеки Латвія, повідомляє Рубрика, посилаючись на Delfi.

Кримінальний процес щодо громадянина РФ було розпочато 18 грудня за фактом незаконного збору і передачі секретної інформації іноземній розвідці.

"Інформація, отримана під час розслідування, свідчить про те, що громадянин РФ збирав і передав російській спецслужбі інформацію про критичну інфраструктуру і військові об'єкти в Латвії", – йдеться в заяві.

За даними, наявними в розпорядженні Служби держбезпеки, чоловік надавав й інші види підтримки російській спецслужбі в забезпеченні діяльності, спрямованої проти Латвії.

На п'яти об'єктах, до яких підозрюваний мав будь-який стосунок, проведено кримінально-процесуальні дії. Під час обшуків вилучено великий обсяг документів і носіїв інформації.

Як запобіжний захід до підозрюваного застосовано арешт.

Нагадаємо, що до Литви втік російський лейтенант Іван Корольов. Його затримали на автовокзалі у Вільнюсі 10 серпня.

Окрім того, ще на один рік, з 4 березня 2024 року до 4 березня 2025 року, продовжила Рада Європейського Союзу на рівні міністрів внутрішніх справ механізм тимчасового захисту для біженців з України.

У Латвії Адміністративний районний суд наприкінці грудня зобов'язав відповідні органи влади надати притулок російському громадянину, який воював на боці України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: