fbpx
Сьогодні
Фото 12:29 03 Січ 2024

Неймовірний порятунок: українські бійці вивели з полону свого побратима за допомогою дрона

English version here

Фото: Скріншот з відео 95 ОДШБр

Військовослужбовця Збройних сил, який опинився у російському полоні та перебував у ворожому окопі, успішно вивів до своїх український безпілотник.

Про це пише Рубрика, посилаючись на історію неймовірного порятунку, якою поділилася на своїй сторінці у Facebook 95-та окрема десантно-штурмова бригада.

Військові опублікували відповідне відео з коментарями бійців, які брали участь у цій операції.

ЗСУ, звільнення полоненого

Фото: Скріншот з відео 95 ОДШБр

Як розповіли бійці, відпрацювавши ударним дроном по ділянці, контрольованій ворогом та ліквідувавши окупантів, вони помітили у траншеї зв'язаного українського солдата з іншої бригади.

звільнення полоненого

Фото: Скріншот з відео 95 ОДШБр

ЗСУ, звільнення полоненого

Фото: Скріншот з відео 95 ОДШБр

"Наш оператор дрона з позивним Кевін почав привертати увагу того бранця — миготіти вогниками на Мавіку. Хлопець на землі зорієнтувався, зрозумів, що це свої і почав іти за нашим дроном.

Коли ми так виводили нашого побратима, то зустрівся ще один вцілілий "орк".

Росіянин не бачив нашу "пташку", на якій ще була одна граната, почав руками махати українському солдату, мовляв, повернись. Тоді Кевін скинув на окупанта гранату і затрьохсотив його, і далі продовжив виводити побратима", — розповіли військові.

Що відомо про ставлення росіян до військовополонених

Нагадаємо, що "Асоціація родин захисників Азовсталі" й Banda Agency запустили кампанію для привернення уваги до порушень російською федерацією норм Женевської конвенції щодо утримання військовополонених.

"Ми знаємо від тих, хто повернувся, що російський полон передбачає тортури голодом, утримання полонених в антисанітарних умовах, неможливість місяцями виходити на вулицю, ненадання їм ліків чи медичної допомоги, регулярні побиття, тортури електричним струмом, зрізання татуювань, виривання зубів плоскогубцями, проведення незаконних публічних судових процесів, неможливість спілкування з родичами чи візити представників міжнародних організацій, і приховування їх місцезнаходження", зазначили організатори.

А нещодавно з'явилося відео із розстрілом українських військовополонених російськими загарбниками: у 82 окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ підтвердили, що вони були їх бійцями.

Також під час бойового зіткнення з українськими бійцями поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області окупанти взяли у полон трьох українських захисників.

Згодом російські загарбники розстріляли їх: прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу ворогом наших воїнів.

Окрім того, нещодавно агресори скоїли черговий воєнний злочин на Авдіївському напрямку поблизу Степового.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: