fbpx
Сьогодні
13:53 02 Січ 2024

Серйозні збої у роботі інтернету зафіксували у столиці після ракетної атаки рф: де знайти безкоштовний Wi-Fi

Фото: Микола Тимченко

Через масовану комбіновану ракетну російську атаку, яку завдали окупанти 2 січня, в столиці спостерігають суттєві перебої з інтернет-зв'язком.

Про це пише Netblocks, коментар речника КМВА в телемарафоні "Єдині новини".

Зазначають, що згідно з інформацією сервісу Netblocks, що моніторить підключення до мережі, нинішня ситуація – найсерйозніший збій за останні місяці.

"Показники свідчать про значні перебої з інтернет-зв'язком у Києві, на тлі нових російських ракетних обстрілів, спрямованих на цивільну та критично важливу інфраструктуру столиці", зауважили у повідомленні.

Сервіс оприлюднив інфографіку, яка свідчить про те, що доступність інтернету в столиці впала до 80% від звичайного рівня.

Своєю чергою речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов повідомив, що спеціалісти роблять все можливе, аби виправити ситуацію якнайшвидше.

"Через ракетний удар в деяких районах міста були і є зараз проблеми з електропостачанням, водопостачанням…

Наразі фахівці ДТЕК роблять перепідключення – щоб заживити тих киян, хто залишився без електропостачання", – зауважив посадовець.

Представник військової адміністрації додав, що надходили повідомлення й про те, що "певні проблеми є також з інтернетом".

"Через відсутність електрики можуть бути проблеми й у мобільних операторів", – уточнив речник.

Він запропонував усім, хто того потребує, звернутися до найближчих "Пунктів незламності".

Як можна швидко знайти безкоштовний Wi-Fi

На цей час безкоштовний Wi-Fi можна шукати:

  • в "Пунктах незламності",
  • у громадських місцях (у кафе, в ресторанах, на автозаправних станціях),
  • у бібліотеках,
  • у метро.

Окрім того, Міністерство цифрової трансформації й "ЛУН.Місто" розроблять мапу, яка допоможе українцям підключити у себе вдома чи в офісі домашній інтернет, що працюватиме під час знеструмлень.

Ранкова масована атака рф на Київ та область

У Києві зранку прогриміла серія потужних вибухів. На столицю окупанти випустили балістичні ракети.

Падіння уламків зафіксували у деяких районах, є проблеми зі світлом та водою. У столиці вже виявили понад 49 постраждалих, 2 людини загинули.

За інформацією КМВА, сили протиповітряної оборони уразили в районі Києва всі ударні безпілотники типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів". Повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин.

На Київщині від російських ракет загинули 2 людини. Ще 11 поранені, зокрема одна дитина. Пошкоджені багатоквартирні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: