Кислиця: у Радбезі ООН не готові навіть обговорювати позбавлення рф всіх повноважень

В інтерв'ю Голосу Америки постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що постійні члени Ради Безпеки ООН не готові не лише до практичних кроків щодо позбавлення російської федерації всіх повноважень, а й до початку політичної дискусії на цю тему.

Про це повідомляє Голос Америки, пише Рубрика.

"У той же час, якщо ми подивимося на Раду безпеки, то в контексті протидії агресії Російської Федерації проти України вона не змогла змінити ситуацію або ухвалити будь-яке субстантивне рішення. Головна причина – це те, що країни-члени Ради Безпеки, а передусім постійні члени Ради Безпеки, продовжують стояти на позиції, що Російська Федерація є повноцінним та повноправним членом Ради Безпеки. Вони дозволяють Російській Федерації використовувати право вето. Вони не готові не тільки до практичних кроків щодо позбавлення Російської Федерації всіх повноважень, а навіть не готові розпочати про це політичну дискусію", – наголосив він.

Кислиця додав, що відтак навіть у такій складній ситуації, як конфлікт у Газі, Рада Безпеки спромоглася ухвалити рішення по відкриттю нових гуманітарних переходів, а російсько-українська війна залишається чи не єдиним конфліктом, де жодних рішень немає.

Постійний представник України також зазначив, що коли мова йде про росію, ситуація однозначна – диктаторський та злочинний режим застосовує право вето для своїх злочинних цілей.

Зауважимо, раніше постійний представник України при ООН Сергій Кислиця охарактеризував російського представника в ООН Василя Небензю як особу "з ампутованою совістю і відрізаною гідністю".

Нагадаємо, протягом квітня 2023 року російська федерація очолювала Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Як писала Рубрика, в ISW вважають, що диктатор країни-агресорки володимир путін змінив концепцію російської зовнішньої політики напередодні головування рф у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй для майбутніх зусиль, спрямованих на формування антизахідної коаліції в ООН.

Свіжі дописи

  • Новини

Я приїхав в Україну з меседжем, що ви не самі, за вами стоїть глобальна коаліція, – Держсекретар США

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що основний меседж його візиту в Україну полягає в… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Львівська політехніка отримала унікальне обладнання для лабораторії з симулятором роботи атомного реактора

Аргонська національна лабораторія зі США передала Львівській політехніці обладнання для нової лабораторії з симуляції роботи атомного реактора.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: ситуація на фронті залишається складною. Проте ЗСУ стримують натиск окупантів, завдаючи максимальних втрат

На фронті протягом поточної доби відбулося 130 бойових зіткнень. Найбільше атак зафіксовано на Покровському напрямку… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Наші воїни знищують окупанта, який намагається просуватись: усе досить напружено, – Зеленський

Ситуація на найгарячіших напрямках Донеччини та Харківщини складна, але контрольована. Наразі Харківський напрямок підсилений, і… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Держсекретар Блінкен розкрив деталі безпекової угоди між Україною та Сполученими Штатами

Сполучені Штати Америки хочуть укласти з Україною угоду про безпеку терміном на 10 років. Вона… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Обстріл Харкова: росіяни завдали 7 авіаударів по житловому сектору, кількість постраждалих зросла до 18

Російські окупанти завдали сім авіаударів по Харкову, кількість постраждалих зросла до 18 осіб. Про це… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.