fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:09 30 Гру 2023

ЗСУ завдали ракетного удару по військових об'єктах в Бєлгороді, - ЗМІ

English version here

Фото: t.me/breakingmash

Українські Сили безпеки та оборони завдали ракетний удар по військових об'єктах в російському місті Бєлгороді.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в спецслужбах, МЧС РФ, Міноборони РФ, Baza, Mash.

"Це спільні заходи, що стали наслідками варварських обстрілів Дніпра, Харкова, Одеси та вбивства мирних мешканців. Заходи тривають", зауважив співрозмовник видання.

Неефективна робота російської протиповітряної оборони вже завдала руйнувань цивільній інфраструктурі міста.

У російських соцмережах викладають результати роботи наших військових.

Що відомо про вибухи у Бєлгороді 30 грудня

Так, 30 грудня, о 14:10 губернатор області В'ячеслав Гладков заявив про обстріли центра міста. Зокрема він стверджував про нібито влучання у цивільний сектор.

Інші ж російські Telegra-канал скиглили про удари біля ТЦ "Маяк". Зокрема росіяни заявляють про чотирьох загиблих внаслідок "прильотів".

Як стверджує губернатор регіону, під удари також потрапило селище Уразове Валуйського міського округу. Нібито, є пряме попадання в будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу, також пошкоджено близько 20 приватних домоволодінь, лінію електропередачі.

Ймовірно, місто зазнало обстрілу як ракетами, так і безпілотниками. При цьому влада міста звинувачувала в обстрілах українських військових.

Судячи з опублікованих фото та відео – місто зазнало значних руйнувань. Там горіли автомобілі, було пошкоджено житлові будинки, також все місто було у диму.

За словами місцевої влади, у Бєлгороді пошкоджено понад 40 будівель та 60 транспортних засобів.

Станом на 16:20 за київським часом відомо про нібито 10 загиблих – серед них одна дитина. Також нібито постраждали 45 цивільних, серед яких 4 дитини.

Станом на 17. 15 за Київським часом за даними Baza, відомо про 15 загиблих та 108 постраждалих.

Подібні інциденти

Варто зазначити, що Бєлгородська область російської федерації розташована біля кордону з Україною і межує з Харківською, Сумською та Луганською областями. Росіяни часто скаржаться на атаки у своїх прикордонних регіонів.

Росіяни часто скаржаться на атаки у своїх прикордонних областях. Нагадаємо, 19 грудня губернатор Брянської області заявив аж про три атаки дронів за ранок і звинуватив Україну. Місцеві жителі у соцмережах публікували відео, на яких бути чути вибухи. Чиновники стверджують, що дрони збили, а постраждалих не було.

Також вже 22 грудня росіяни вигадали нову "атаку" на нафтосховище у Брянській області. РосЗМІ стверджували, що безпілотники намагалися атакувати резервуари з паливом.

Окрім того, повідомлялось, що 29 листопада близько 18:12 у Брянську стався приліт на складі безпілотників "Герань-2" ("Шахед").  

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: