fbpx
Сьогодні
15:45 30 Гру 2023

Тил і фронт не повинні жити окремо, якщо ми хочемо перемогти, - нардеп

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

На цьому народний депутат України Арсеній Пушкаренко наголосив у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини». При цьому він зазначив, що масовані ворожі обстріли України 29 грудня вчергове нагадали про те, що війна поруч із кожним українцем. Про необхідність підтримувати фронт також кажуть і військові, з якими парламентарій поспілкувався під час чергової поїздки на Донбас на передові позиції, куди доставили автівки та інші необхідні речі.

«Наші Захисники попри втому готові боронити Незалежність України, однак їх хвилює те, що фронт і тил ніби живуть різним життям. Так не повинно бути! На жаль, хтось розслабився, наче війна десь далеко, проте це не так, і ранок 29 грудня 2023 року – черговий доказ цього. Тож нині єдине побажання наших бійців – щоб кожен у міру своїх можливостей підтримував ЗСУ!», — зазначив народний депутат.

Також у прямому ефірі обговорили підтримку зброєю України нашими міжнародними партнерами. Парламентарій нагадав слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який зазначив: доки Захід намагався з путіним домовитися, той готувався до війни. Тож висновок: хочеш миру – готуйся до війни. Арсеній Пушкаренко навів приклад Збройних сил Франції, де стояло на виготовлення 7 тисяч артилерійських снарядів 155-го калібру на рік – це нинішня добова потреба Збройних сил України. Тобто наші міжнародні партнери виявилися неготовими до війни таких масштабів.

«Разом із тим, ми вдячні нашим партнерам за підтримку і допомогу, зокрема за понад 24 мільярди доларів військової допомоги від США цього року. Загалом до коаліції країн, яка надає військову допомогу Україні, входить понад 50 держав. І така підтримка продовжує зростати», – наголосив Арсеній Пушкаренко.

Водночас він зауважив: поки що Україна отримала лише трохи більше 300 тисяч артилерійських снарядів 155-го калібру з додаткових 1 мільйона боєприпасів, ініційованих Високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем. Однак Арсеній Пушкаренко переконаний, що наші європейські партнери таки виконають свої зобов'язання – потрібно лише трохи більше часу. Народний депутат подякував усім партнерам за підтримку, зокрема Німеччині за нинішнє лідерство в Європі в озброєнні України. Парламентарій нагадав, що канцлер Олаф Шольц чітко і неодноразово наголошував на тому, що Україна сьогодні – це щит Європейського континенту, тому підтримка нашої держави – це інвестиція у колективну безпеку.

«Також поступово, але невпинно продовжує наповнюватися Європейський фонд миру для підтримки українських Сил безпеки та оборони. Тож наші партнери продовжують працювати над посиленням підтримки України, хоча поставки зброї й потрібно пришвидшувати, а об'єми виробництва – збільшувати. І в деяких країнах про це навіть відкрито говорять, а низка держав вже активно працюють над цим викликом», – підсумував Арсеній Пушкаренко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: