fbpx
Сьогодні
16:44 30 Гру 2023

Німеччина виділяє Україні 24 млн євро на відновлення енергоінфраструктури: на що підуть гроші

English version here

Фото: AP

Німецький банк розвитку KfW виділяє НЕК "Укренерго" 24 млн євро на відновлення підстанції, пошкодженої внаслідок ракетних обстрілів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Посольство Німеччини в Україні.

Відповідна кредитна угода, а також грантова угода на суму 0,5 млн євро для фінансування проєкту "Підвищення ефективності передачі електроенергії", була підписана KfW та Кабінетом Міністрів України, що виступив гарантом кредиту.

"З 2014 року компанія "Укренерго" успішно трансформує своє корпоративне управління та діяльність відповідно до стандартів ОЕСР. Вона є ключовим рушієм як підтримки та модернізації енергетичної інфраструктури України, так і інтеграції енергомереж України та ЄС. Ми високо цінуємо нашу добру співпрацю і готові надалі підтримувати енергетичну безпеку України та подальше наближення України до стандартів ЄС в енергетичній сфері", — прокоментував Мартін Єґер, посол Німеччини в Україні.

Зазначається, що завдяки співпраці з KfW, з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну "Укренерго" залучило близько 133 млн євро кредитів та грантів на відновлення українських підстанцій.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, через Європейське енергетичне співтовариство Німеччина передала Україні зимовий пакет допомоги на понад 88 млн євро.

Крім того, Федеральне міністерство внутрішніх справ та МЗС Німеччини надали комплексну гуманітарну допомогу Україні на €6,1 мільйона під час другої зими російської загарбницької війни, що є найбільшою логістичною операцією в історії Федерального агентства технічної допомоги (THW).

Допомога від Німеччини

14 жовтня Німеччина передала Україні багатоцільові гусеничні всюдиходи Bandvagn 206, машини для прикордонників та 50 систем для виявлення дронів.

А 11 жовтня Німеччина оголосила про нову військову допомогу Україні вартістю близько одного мільярда євро. Пакет містить додаткові системи протиповітряної оборони, танки й боєприпаси.

Під час візиту до Києва 21 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Україні.

Також 14 грудня Німеччина оголосила новий пакет військової допомоги для Збройних сил України з боєприпасами та технікою. Як зазначили, у пакет увійшли:

  • 7390 снарядів калібру 155 мм для української артилерії західного зразка,
  • 47040 пострілів калібру 40 мм для автоматичних та ручних гранатометів.

Як писала Рубрика, друга система Patriot, яку Німеччина пообіцяла передати Києву, запрацює в Україні ще у цьому році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: