fbpx
Сьогодні
14:20 29 Гру 2023

Польща зранку у своєму повітряному просторі зафіксувала невпізнаний об'єкт: Ігнат прокоментував

Фото: Вікіпедія

Під час російського масованого ракетного обстрілу по території України зранку 29 грудня Польща зафіксувала, що в її повітряний простір зайшов невпізнаний об'єкт. Юрій Ігнат коментуючи подію зазначив, що це є сигналом союзникам щодо необхідності посилити протиповітряну оборону України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Оперативне командування Польщі та а речника Повітряних сил Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

В Оперативному командуванні Польщі повідомили, що вранці непізнаний бортовий об'єкт увійшов у повітряний простір їх країни з боку кордону з Україною.

І з моменту перетину кордону до зникнення сигналу його відстежували радари польської ППО.

"Відповідно до чинного порядку оперативний командувач Збройних сил мобілізував наявні сили та засоби", — повідомили в командуванні.

Польське видання RMF24 повідомило, що об'єкт рухався на великій швидкості.

Його бачили жителі села Долобичів на Люблінщині. У цьому районі навколо Пшеводува рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.

За даними журналістів, наразі проводяться пошуки у районі Замостя, туди стягнули значні сили. Хоча у Польщі зафіксували входження об'єкта, інформації про те, що стався вибух, немає.

Згодом Президент Польщі Анджей Дуда скликає термінову нараду у Бюро національної безпеки з головою Міністерства національної оборони, начальником Генштабу та оперативним командувачем Збройних сил Польщі для обговорення ситуації щодо невпізнаного об'єкта.

За словами Ігната, порушення повітряного простору під час масованих ударів росіян не є чимось новим.

Він нагадав про те, як декілька місяців тому один з ударних БпЛА терористів впав на території Румунії. Зокрема подібні випадки відбувались й на території Польщі.

"В результаті масованих атак це може траплятись. Ворог атакує приграничні території на заході (України, – ред.), тому це можливо. Це ще один сигнал нашим партнерам, щоб України посилити необхідною кількістю засобів ППО, щоб ми стали щитом між агресором і Європою. Захистили себе та захистили їх", – зауважив речник Повітряних сил.

Ракетний удар по Україні 29 грудня

Вночі ворог вдався до наймасованішої атаки проти України. Спочатку терористи атакували "Шахедами", загалом випустивши 36 БпЛА. Вже ближче до 6 ранку російські винищувачі запустили щонайменше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, а по Харкову поцілив 14 зенітними керованими ракетами С-300.

Також терористи здійснили пуски:

  • п'яти аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з Астраханської області;
  • чотирьох протирадіолокаційних ракет Х-31П та однієї Х-59″.

Загалом ворог застосував 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БпЛА. Протиповітряна оборона знищила 114 повітряних цілей.

З них 114 знищили українські військові. Влучання фіксували у Києві та низці областей.

Цю атаку назвали одним із наймасованіших повітряних ударів по території України. Президент Володимир Зеленський зазначив, що росія била "майже всім, що має у своєму арсеналі": "кинджали", С-300, крилаті ракети, БпЛА, стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505.

Унаслідок масованої російської атаки по території України загинуло щонайменше 20 людей. Також відомо про понад сотню поранених, серед яких є діти.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: