fbpx
Сьогодні
18:15 28 Гру 2023

Зеленський подякував Сполученим Штатам за новий пакет військової допомоги на $250 мільйонів

Глава держави Володимир Зеленський подякував президенту США Джо Байдену, Конгресу й американському народу за оголошений 27 грудня оборонний пакет Україні в розмірі 250 мільйонів доларів.

Про це Зеленський написав у соцмережі Х, інформує Рубрика.

За його словами, "додаткові ракети та компоненти для протиповітряної оборони, протитанкова зброя, боєприпаси, засоби розмінування й інше обладнання задовольнять найнагальніші потреби України".

"Лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, але й в усьому світі", – наголосив глава держави.

Він нагадав, що "протягом цього року США надали 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 мільярди доларів. "Петріоти", "Абрамси", бронемашини, ATACMS, DPICM, ППО, ракети, артилерійські снаряди, засоби розмінування й інше критично важливе обладнання.

Було ухвалено історичне рішення про надання Україні винищувачів F-16" – зауважив Зеленський.

Президент заявив:

"Ми завжди будемо вдячні за всю цю підтримку. Щоб захистити свободу й безпеку не лише в Україні та Європі, але й у Сполучених Штатах, ми маємо і надалі якомога сильніше та рішучіше протидіяти російській агресії".

Як повідомляла Рубрика, США оголосили про новий оборонний пакет для України на 250 мільйонів доларів.

Новий пакет допомоги містить в собі:

  • додаткові боєприпаси для національних передових зенітно-ракетних систем (NASAMS);
  • зенітні ракети Stinger;
  • компоненти системи ППО;
  • додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • ракети трубного пуску з оптичним відстеженням і дротовим наведенням (TOW);
  • протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • більше 15 мільйонів патронів до стрілецької зброї;
  • підривні боєприпаси для прибирання перешкод;
  • запчастини, медичне обладнання, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Що відомо про допомогу Україні від США

Зазначимо, що адміністрація Байдена 12 грудня оголосила про передачу Україні пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів, який включає артилерійські снаряди, боєприпаси для стрілецької зброї та інше озброєння.

Після цього Пентагон зможе відправити ще один пакет допомоги Україні, сказав МакКорд.

Як повідомляла Рубрика, за даними ЗМІ, у Сенаті США просунулися в переговорах щодо захисту кордону для розблокування допомоги Україні.

І республіканці, і демократи заявили, що мають позитивні очікування в контексті переговорів по міграційній реформі, що є передумовою для ухвалення допомоги Украіні, Ізраїлю і Тайваню.

Своєю чергою Пентагон заявив, що якщо Конгрес не схвалить нове фінансування, то кошти на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня.

Нагадаємо, що у США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів, в які входять понад 60 млрд доларів для України. Конгрес так і не підтримав цю ініціативу.

Варто зазначити, що будь-яка угода в Сенаті, який контролюють демократи з перевагою в 51 голос, повинна буде також отримати схвалення Палати представників США, яку контролюють республіканці (більшість у 221 проти 213).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: