fbpx
Сьогодні
17:53 28 Гру 2023

Розстріляні окупантами українські полонені під Запоріжжям були воїнами 82 бригади ДШВ

Напередодні з'явилося відео із розстрілом українських військовополонених російськими загарбниками: у 82 окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ підтвердили, що вони були їх бійцями.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram 82 ОДШБр.

Як зазначили військові, ці кадри (з відео -ред.) є черговим доказом воєнного злочину військовослужбовців збройних сил російської федерації.

"Невстановлені особи з-поміж військовослужбовців ЗС РФ чи інших військових формувань держави-агресора, діючи умисно, в порушення законів та звичаїв війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту.

А саме, 3-х військовослужбовців 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон (hors de combat) після отримання поранень та контузій різних ступенів тяжкості", наголосили у бригаді.

Десантники також зазначають, що це кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду.

На цей момент відомо, що загиблих воїнів вже було евакуйовано з поля бою.

Що відомо про розстріл українських полонених

Відомо, що під час бойового зіткнення з українськими бійцями поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області окупанти взяли у полон трьох українських захисників.

Згодом російські загарбники розстріляли їх: прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу ворогом наших воїнів.

У Генпрокуратурі заявили, що до розстрілу українських військовополонених у Запорізькій області можуть бути причетні російські окупанти з 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії, які також відома як "Псковська десантна дивізія".

Також нещодавно агресори скоїли черговий воєнний злочин на Авдіївському напрямку поблизу Степового.

"Ворог зайшов на позиції 45-го ОСБ. Під час зачистки кацапи наткнулися на бліндаж, в якому сиділи наші хлопці. Вони були вимушені здаватися через нестачу БК. Відразу як вийшов другий боєць, … просто розстріляли обох", зазначили в повідомленні.

Своєю чергою на ситуацію відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець, який має намір через дане відео звернутися до міжнародних організацій. Також він сподівається, що розвідці вдасться фізично встановити особи винних. 

У Збройних силах України також підтвердили інформацію про те, що російські загарбники розстріляли двох беззбройних українських солдатів.

Також 12 березня цього року, Служба безпеки України остаточно ідентифікувала й офіційно підтвердила особу захисника Збройних сил, якого російські загарбники розстріляли за слова "Слава Україні".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: