fbpx
Сьогодні
Відео 19:15 28 Гру 2023

Будуть "робити неможливе можливим": NASA анонсувало місії на наступний рік

Понад 15 місій, експериментів та інших подій, анонсувало Національне аерокосмічне агентство США (NASA) на 2024 рік.

Про це йдеться в анонсі NASA, пише Рубрика.

Космічне агентство зазначило, що у планах на прийдешній рік:

  •  посадка наукового корисного навантаження на Місяць,
  • демонстрація тихого надзвукового літака,
  • запуск двох нових кліматичних супутників Землі.

А також місія до — Європи, одного з крижаних супутників Юпітера.

В агентстві заявили, що у 2024 році:

  • "подолають бар'єри",
  • "зруйнують обмеження",
  • та "зроблять неможливе можливим".

Заплановані місії — складні та ризиковані, але допоможуть проводити нові наукові дослідження та "робити відкриття, які змінюють життя".

З-поміж іншого, в NASA зазначили про підготовку до місії "Артеміда-2" та розробку спорядження для астронавтів для місії "Артеміда-3".

Нагадаємо, у межах місії "Артеміда" вчені хочуть висадити на Місяць групу астронавтів, у складі якої будуть перша жінка та перша кольорова людина.

У листопаді 2022 року космічний корабель Orion без екіпажу успішно здійснив перший обліт Місяця.

У другій запланованій місії планується запустити екіпаж: чотири астронавти здійснять обліт Місяця та повернуться на Землю, не приземляючись на поверхню супутника.

Що відомо про NASA

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (англ. National Aeronautics and Space Administration (NASA)) — агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів.

Штаб-квартира NASA розташована у Вашингтоні; основний майданчик — на мисі Канаверал у Космічному центрі Кеннеді на Флориді.

Перша космічна програма NASA почалася з запуску космічного апарата "Піонер" у 1958-му році, який збирав інформацію для подальших пілотованих польотів, найвідомішим з яких став політ на Місяць "Аполлона-11" 16-24 липня 1969.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки космічна рентгенівська обсерваторія "Чандра" показала скупчення молодих зірок у галактиці Чумацький Шлях, які розміщені таким чином, що нагадують прикрашену різдвяну ялинку.

А раніше ми писали, що космічне агентство NASA створило візуалізацію того, як невидимі викиди вуглецю циркулюють планетою, сприяючи глобальному потеплінню, адже обмежують вихід теплого повіря в космос.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: