fbpx
Сьогодні
18:30 28 Гру 2023

Рішення для перемоги: в Україні розробники створили інноваційний комплекс тепловізійного спостереження "ЗІР Про"

English version here

Фото: Compass Engineering

Українська компанія Compass Engineering створила інноваційний комплекс тепловізійного спостереження "ЗІР Про", який надає нашим військовим перевагу над ворожим "Муром-П".

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт компанії-розробника.

У чому проблема?

Росія має на озброєнні комплекс спостереження "Муром-П", який бачить людину на 10 км камерою та на 4 км тепловізором.

Він призначений для цілодобового дистанційного відеотепловізійного спостереження, контролю та охорони відкритих ділянок місцевості, підступів, периметрів та шляхів пересування до об'єктів.

На жаль, нашим військовим не вистачає таких комплексів, які б давали можливість раніше виявляти техніку та живу силу противника, цим самим зберігаючи життя наших воїнів.

"Дрони – це не єдине рішення в питаннях ідентифікації живої сили та техніки, тому, використовуючи наявні тактики технологічної війни, ми вирішили виготовити систему тепловізійного спостереження, яка буде сучаснішою, ніж засоби ворога", – зазначає директор Compass Engineering Віталій Роздобутько.

Яке рішення?

За заявою компанії  Compass Engineering, яка спеціалізується з інженерної та ІТ-інфраструктури, створений її конструкторами комплекс "ЗІР Про" зараз активно використовується у виявленні противника.

Зокрема він надає українським військовим перевагу над  ворожим "Муром – П", що надзвичайно важливо сьогодні.

Як це працює?

Як розповідають розробники, система унікальна тим, що використовує технології нейромереж та штучного інтелекту для виявлення ворога, а також може розширювати свій потенціал завдяки модульності.

Окрім відеоаналітики, нагляду та моніторингу, система також може використовуватися для цілевказання повітряних, надводних та наземних цілей.

комплекс тепловізійного спостереження ЗІР Про

Фото: Compass Engineering

Завдяки наявності якісного оптичного сенсора із 50-кратним зумом забезпечується висока дальність спостереження, а тепловізійна камера з детекторами останнього покоління дозволяє бачити ворога в несприятливих погодних умовах на різноманітному рельєфі місцевості.

Одним з останніх результатів нової розробки стало нічне виявлення безпілотників типу "Шахед" в ускладнених погодних умовах на відстані 7 км.

комплекс тепловізійного спостереження ЗІР Про

Фото: Compass Engineering

На цей час команда Compass Engineering займається модифікацією наявних складових системи та розробкою нових рішень, які дозволять покращити технічну оснащеність військових та посилити ситуаційну обізнаність на полі бою.

Нагадаємо, що українські інженери розробили ударно-розвідувальний безшумний електричний безпілотник Jupiter Hunter-1, який не боїться РЕБ та засобів глушення.

Окрім того, українські розвідники від волонтерів отримали безпілотний комплекс PD-2. Це зброя українського виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: