Новини

Виробництво артилерійських боєприпасів в Україні зросло втричі, якщо порівняти з минулим роком, – Камишін

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що цього року виробництво артилерійських боєприпасів зросло втричі, якщо порівняти з минулим роком.

Про це він сказав на зустрічі з журналістами, передає Рубрика, посилаючись на «РБК-Україна».

За його словами, наступного року Україна планує виробляти вже у 6 разів більше таких боєприпасів. Також у цьому році стали більше виробляти мін — у 42 рази більше, ніж торік.

Крім того, Камишін зазначив, що тепер щомісяця Україна виробляє 6 САУ «Богдана», а також бронетранспортери, бронеавтомобілі й протитанкові ракети. Також у країні виробляти нові системи ППО FrankenSAM.

Очільник Мінстратегпрому сказав, що нині частка приватних компаній у виробництві зброї наближається до частки державних підприємств. Раніше у цій галузі була державна монополія.

Про зростання виробництва зброї сьогодні на зустрічі з представниками оборонних компаній говорив і президент Володимир Зеленський.

«Лише за цей рік (…) вдалося випустити вже втричі більше зброї та техніки, ніж торік. Є дуже вагоме зростання у виробництві боєприпасів, зокрема для артилерії», — сказав він.

Також Олександр Камишін заявив, що Україна розробляє свої системи протиповітряної оборони — "великі", "складні", "дорогі", "довгі".

"Але паралельно розробляємо, те що називаємо гібридним ППО. Це швидкі рішення, які нам дають ці результати вже цієї зими", — сказав Камишін.

Очільник Мінстратегпрому підкреслив, що "перші рішенні з портфеля проєктів FrankenSAM, вже працюють на полі бою".

"Коли ми були в США з міністром оборони, то спостерігали системи, які розробляються спільно українськими та американськими компаніями. Та водночас сьогодні працюють у нас на лінії фронту. Вони можуть захищати об'єкти критичної інфраструктури, міста. Ці рішення дозволяють нам мати свою швидку ППО", — додав посадовець.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Як зазначив заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі національного телемарафону, оборонне відомство спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості МОУ хоче у 2024 році збільшити виробництво ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки у кілька разів.

Свіжі дописи

  • Новини

Жодних змін: США не скасовуватимуть обмеження на удари по росії після обстрілу “Охматдиту”

США не зніматимуть обмеження для українських військових щодо ударів по росії американською зброєю. Про це… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Цьогорічний червень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Європейський центр з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) повідомив, що цьогорічний червень… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Атаки українських військових на лінії постачання сповільнили окупантів на Харківщині, – WP

Атаки Сил оборони на лінії постачання окупантів призвели до браку їжі, води та боєприпасів у… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Обстріл київських лікарень 8 липня потрібно розслідувати як воєнний злочин, – Білий дім

Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер відреагував на російські удари 8 липня по… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Кількість загиблих від обстрілу Києва зросла до 27 осіб

У результаті російського ракетного удару по Києву загинули 27 людей, серед яких троє дітей. Ще… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Наше завдання – зберегти й посилити міцність наших держав: Зеленський під час зустрічі з українською громадою в Польщі

У Варшаві Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади –  волонтерами, медиками, педагогами, громадськими… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.